Renske: “Hoera! We mochten nog eens een weekje weg met de camper. Hier hadden we lang naar uitgekeken, zeker gezien onze reizen van de zomer compleet in het water vielen, zoals bij zovele mensen. Het gemakkelijke aan een camper is dat je de dag op voorhand eigenlijk gewoon nog geen idee hebt van de bestemming. De ochtend van het vertrek sloegen we de kaart van Europa open en bekeken we samen met de weer-app waar het nog gunstig weer was en wat mogelijk was op een week. We hadden natuurlijk ook een baby van 5 maanden bij, maar zij is al zo’n born camper dat ze overal al meekan. Hamvraag: Waar is er goede wijn? Het werd al snel Piemonte, Italië.”

“We kregen een mega camper mee, met een groot dubbel bed achterin, een douche, wc en een gezellige eethoek. Ongelofelijk wat er tegenwoordig allemaal op wielen kan. Onze eerste nacht spendeerden we in Alaska! Camping Alaska dan, in Habay. Het horen van de kolkende rivier was helaas wel hetgeen het dichtst bij het Alaskagevoel kwam… De volgende dag trokken we via de Zwitserse bergen naar Italië. Op een gegeven moment gaf onze waze aan dat we een trein moesten nemen. Oeps, lichtjes onderschat. Het was al vrij laat en de baby had honger. Nu goed, een trein op met de camper, dat moesten we ook eens doen. Ik verheugde mij al op het prachtige bergzicht. Helaas! Eer we erop zaten was het donker en bovendien moesten we natuurlijk een tunnel door…”

Na mijn iets te enthousiaste sprong in het water besefte ik dat het gewoon Noord-Italiaanse bergmensen waren die in dat water zaten

“Na dit Hannibaliaanse manoeuvre kwamen we eindelijk op Italiaanse grond. Piemonte betekent natuurlijk ‘voet van de berg’, we waren iets te naïef geweest in het naar daar rijden. Het was al herfst en ik las dat je dan zeker naar daar moet omwille van de witte truffel. De eerste pasta met witte truffel met een perfect daarbij passende Barbaresco was dan ook de eerste stop. En daarnaast een vers geschonken flesje kunstvoeding voor de baby. Een beetje later stonden we met ons luxehuis op wielen aan het magnifieke Lago Maggiore!
We zagen plots allemaal mensen in het water springen, dus ik dacht ZOMER!! Maar na mijn iets te enthousiaste sprong in het water besefte ik dat het gewoon Noord-Italiaanse bergmensen waren die in dat water zaten. Het was per slot van rekening eind september, aan de voet van de berg – remember – dus dat water was al lang niet zo warm meer. Het uitzicht daarentegen was voortreffelijk en het nabijgelegen stadje Feriolo was dat ook. Vanaf de waterkant in Feriolo heb je een prachtig zicht over het Lago Maggiore en de Borromeïsche eilanden. We spendeerden drie zonnige dagen aan de Westelijke oever van het Lago Maggiore om dan helaas al terug te keren. Maar de volgende stop werd eveneens een wijnstop: Bourgogne! Op zo’n zalige Huttopia camping, waar geen kat meer te bespeuren was. “On peut réserver une place pour le camper tout près de l’étang”? Et bien oui, il y a personne. Het einde van het kampeerseizoen was bij deze een feit.

Door Renske Vercammen
Foto’s en productie: Emanuel Parent

Met dank aan Campaway.

Ontdek nog meer artikels over ...