Eenmaal je je in de Goswin de Stassartstraat bevindt, kan je Hotel Elisabeth gewoonweg niet missen dankzij de opvallende Circle of Energy van de Nederlandse kunstenaar Jan Van Munster die de gevel siert. In de lobby wenken meteen de smaakvol ingerichte bibliotheek en bar, maar het loont de moeite om toch eerst een van de 61 kamers van het hotel te gaan verkennen.

Je moet er wel wat geduld voor uitoefenen, want de opvallend trage lift doet er een tijdje over om je naar een van de vijf verdiepingen die het hotel telt te voeren. Gelukkig beschikken ze bij Hotel Elisabeth over de nodige dosis zelfspot: ‘Next time we’ll take the sports version’, vertelt een sticker in de lift ons. Deze humoristisch getinte quotes vind je terug doorheen het gehele hotel en weten meteen een glimlach op je gezicht te toveren. Als je het genoegen hebt in een Cathedral View-kamer of Cathedral Suite te verblijven, zal die glimlach alleen nog maar breder worden. Van hieruit geniet je dag en nacht van een onbetaalbaar uitzicht op Mechelen en zijn Sint-Romboutskathedraal.

Hotel Elisabeth
Hotel Elisabeth
De suites en triple rooms kunnen bovendien dienstdoen als de ideale familiekamer voor wie de stad met zijn kleine citytrippers wenst te verkennen.

Onze suite lijkt bovendien eerder op een klein appartement. Wat een ruimte in de slaap- en badkamer en wat een verrassing dat er een kleine keuken en zithoek achter de derde deur schuilt. In welke kamer je ook overnacht, ze zijn allemaal voorzien van een elegante inrichting met parket, sfeerverlichting en grote ramen die het Mechelse zonnetje binnenlaten. De suites en triple rooms kunnen bovendien dienstdoen als de ideale familiekamer voor wie de stad met zijn kleine citytrippers wenst te verkennen.

Want dat is – naast het indrukwekkende uitzicht vanuit de kamers – ongetwijfeld de grootste troef van Hotel Elisabeth, de ideale ligging om alle bezienswaardigheden van Mechelen te ontdekken. De Sint-Romboutskathedraal en de Grote Markt bevinden zich op nog geen 200 meter, het Museum Dossin zelfs op minder dan 100 meter. Ook de trendy winkelstraten en gezellige cafés en restaurants liggen allemaal op wandelafstand van het hotel. Dankzij zijn centrale ligging kan je Hotel Elisabeth bovendien makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt zelfs voor de imposante ingang. Ook wie met de wagen komt, kan deze veilig achterlaten in de ondergrondse parking onder het hotel voor €18 per 24 uur.

Hotel Elisabeth

Toch hoef je eigenlijk het hotel zelfs niet te verlaten om je te vermaken. Bij mooi weer kan je uren vertoeven op het ruime binnenterras met prachtige olijfbomen, een duik nemen in het overdekte en verwarmde binnenzwembad kan bij alle weersomstandigheden, en dit opnieuw met unieke uitzichten op de stad. Ook een spa met een sauna en een hammam zou nog volop in aanbouw zijn. Van hongerlijden is hier ook geen sprake, want elke ochtend kan je je te goed doen aan een royaal ontbijtbuffet, inclusief warme en koude lekkernijen. Het wafelijzer waarmee je zelf verse wafels bakt, is alvast getest en goedgekeurd. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf in Mechelen zijn hier aanwezig.

Door Rani Guinée

Prijzen voor een ovenachting met ontbijt voor twee personen starten vanaf €110. Voor de Cathedral Suite waarin wij verbleven betaal je zo’n €134, exclusief ontbijt. Meer info? Check zeker de website van het hotel en de website van Visit Mechelen voor meer leuke tips in de regio.

 

Hotel Elisabeth

Ontdek nog meer artikels over ...