Metershoge duinen vind je op de Kempense Heuvelrug, het grootste en meest markante reliëf van de regio. Dit is een overblijfsel van landduinen die ontstonden toen de zee zich terugtrok. Kabouterberg in het centrum van Kasterlee en de hoogste duintop Hoge Mouw maken deel uit van dit gebied, met duinen en zandvlakten, sprookjesachtige bomen en uitgestrekte dennenbossen.

Kasterlee
Twee zandvlaktes werden omgetoverd tot avontuurlijke speelzones die zich lieten inspireren door de prehistorie

De uitgestrekte Kempense Heuvelrug staat ook wel bekend als de Slapende Reus. Die verbergt zich in het landschap en strekt zich uit van Kasterlee tot Lichtaart. Stippel je wandeling uit langs de wandelknooppunten, of volg in Kasterlee de rood of blauw bewegwijzerde wandelpaden in het gebied. Je ontdekt onderweg niet alleen de rijke geschiedenis van het gebied en tal van spannende verhalen, de duinenrug is bovendien een heerlijk speelterrein voor kinderen. Natuurlijk mag het kleine grut er zich lekker vuil maken in het zand, in de bomen klimmen of kampen bouwen. Twee zandvlaktes werden omgetoverd tot avontuurlijke speelzones die zich lieten inspireren door de prehistorie. Denk aan een archeologische zandbak, een ijzertijdklimboerderij, een zoektocht naar urnen en verborgen schatkisten. Avontuur gegarandeerd!

Kasterlee
Kasterlee
Wat dacht je van een Toktokburger, een Cowboysteak of een cocktail Duivelskuil?

Deze zomer kan je in Kasterlee tijdens je fietspauzes naar verschillende podcasts luisteren. Op de website van Visit Kasterlee vind je een fietsroute die uitgewerkt werd door Opendoek. Deze is 50 km lang en op de weg staan 10 bankjes waar je met je smartphone QR-codes kan scannen. Zet je dus even op een bankje en luister naar unieke gesprekken tussen twee mensen.
Hoorde jij al van footpool? Taverne Netherust in Kasterlee biedt deze sport als eerste aan in België. Net zoals bij pool is het de bedoeling om de verschillende gekleurde ballen in één van de zes gaten aan de rand van het speelveld te mikken, maar je doet het met de voeten. Plezier verzekerd!

Honger gekregen? Een leuk horeca-adres in de buurt is het Koningsbos. Deze zaak serveert een prima keuken op een aangenaam terras, mét een speciale kinderkaart. Neen, hier voor de kleinsten geen kinderporties van de volwassenenkaart, maar wel een eigen volwaardig menu. Wat dacht je van een Toktokburger, een Cowboysteak of een cocktail Duivelskuil? Een andere mogelijkheid is een culinaire wandeling maken midden in de natuur. De wandeling kan je op dinsdag, donderdag en zaterdag maken en onderweg houd je halt voor verschillende culinaire lekkernijen.

Kasterlee
Kasterlee
Kasterlee
Kasterlee
Een charmant huisje waar je met 8 personen kan verblijven

Logeertip: In de omgeving ligt vakantiewoning De Zwaluw, een uiterst kindvriendelijk logeeradres. Twee van de vier slaapkamers zijn ingericht in schitterende retro-caravans, de andere in een woonwagen en op een hooizolder. In de grote tuin maken een boomhut en een leuk terras het genieten compleet. Liever op stap met de tent? Dan vind jij je geluk bij Camping Houtum, waar je als familie ontvangen wordt door Jakke en Vic.  Kinderen beleven hier de tijd van hun leven in de binnenspeeltuin bij slecht weer en op de speeltuin buiten in het zonnetje. Verblijven in huiselijke sfeer doe je dan weer in Charmeverblijf Juliette. Een charmant huisje waar je met 8 personen kan verblijven. Met wandel- en fietswegen vlak aan de deur is dit verblijf ideaal gelegen om de mooie parels die Kasterlee te bieden heeft, te ontdekken.

Praktisch

Vind jij ook kleine gelukjes in de Kempen? Ontdek meer op www.kempen.be.

Waar kan je verblijven? Drie logiestips van ons: De Zwaluw, Camping Houtum en Charmeverblijf Juliette

 

Ontdek nog meer artikels over ...