Op eigen houtje peddel je over het water met kompas en stafkaart

Door het hart van de Kempen meandert een van de zuiverste waterwegen in Vlaanderen: de Kleine Nete. Dit schilderachtige riviertje met zijn rijke planten- en dierenwereld is goed voor een voortkabbelende maar fascinerende tocht door een idyllisch brokje natuur. De vertrekplaats voor je kano- en kajaktochten is De Hut in het Spaanshofpark, met een mooi terras en speeltuin. Hier verhuurt De Waterral kano’s en kajaks. Op eigen houtje peddel je over het water met kompas en stafkaart. Maar je kan ook een vlottentocht op de Nete maken. Een heel avontuur dat nog leuker is wanneer je dat vlot eerst zelf mag bouwen.

Meer waterfun? Dat staat centraal in de binnen- en buitenzwembaden van het Netepark. Naast een recreatiebad met glijbanen is er een kidsproof plonsbad met waterspeeltuin voor de kleinsten. Check vooraf wel de meest recente regels m.b.t. COVID-19. Naast plonzen in het water kunnen kinderen op het domein ook minigolven, ravotten in een avontuurlijke speeltuin of zich uitleven op een BMX-parcours.

Hidrodoe is een interactief waterdoecentrum dat zeker een bezoek waard is voor jong en oud. Je komt er alles te weten over de wondere waterwereld. Water door de eeuwen heen, wat betekent dit? Hoe kunnen we milieubewust omgaan met water? Hier mag je alles aanraken en zelf experimenteren. Lanceer bijvoorbeeld een waterstofraket… En wees gerust, nat worden mag!

Eens boven zal de oorverdovende stilte je verrassen

Herentals wordt omringd door natuur. Zo is de Kempense Heuvelrug, een oude duinengordel die zich uitstrekt over meerdere gemeenten, een schitterende wandelplek. Beklim daar zeker ook de Toeristentoren. Eens boven zal de oorverdovende stilte je verrassen. Bij helder weer aanschouw je prachtige groene panorama’s en ruim 100 kerktorens. Verder wandelen doe je door het natuurgebied Heiberg en langs de Snepkensvijver. Deze grenzen aan de Kempense Heuvelrug en vormen samen één van de oudste natuurreservaten van Vlaanderen. In 2004 is er aan de Snepkensvijver een vogelkijkhut gebouwd waar je vanop afstand verschillende vogelsoorten kan aanschouwen. Kreeg je dorst na al dit moois? Op wandelafstand van de Toeristentoren is het oergezellige café De Kluis een vaste waarde voor een hapje en een drankje. Je kan je zelfs opfrissen in de douches!

Wil je meerdere dagen in Herentals doorbrengen en houd je ervan om vanuit jouw slaapzak te ontwaken in de natuur? Overweeg dan zeker een verblijf in De Shelter! Door hoog en droog te overnachten op een houten constructie en je ’s avonds lekker te verwarmen aan het kampvuur, ga je helemaal back to basics. Of logeer je liever in jouw eigen caravan? Dan kan dat zeker bij Domein De Schuur in Noorderwijk. Ook kan je zowel in jouw eigen tent overnachten of ter plaatse eentje huren.

Praktisch

Vind jij ook kleine gelukjes in de Kempen? Ontdek meer op www.kempen.be.
Waar kun je verblijven? Dit zijn onze twee logiestips: De Shelter en Domein De Schuur.

Ontdek nog meer artikels over ...