De kerstchalets op de Grand Place

De gezellige kerstchalets op de Grand Place nodigen uit om enkele heerlijke lekkernijen uit te proberen. Start je foodie tour met een verwarmend glaasje glühwein of frisse cava, schuif aan voor een smeuïg bordje tartiflette en eindig met een stukje artisanale nougat. Hoewel je een Covid-safe ticket én mondmasker nodig hebt om de kerstmarkt te bezoeken, hangt er toch die hartelijke en uitnodigende sfeer. De uitbaters van de kleine huisjes maken met plezier tijd om een praatje te slaan, of om uitleg te geven over hun gerechten en producten. Zo kan je gezellig keuvelen bij een Russich (!) kerstkraampje, waar verschillende soorten ‘zakouskis’ worden geserveerd. Zakouskis zijn lokale, verse aperitiefhapjes. Als luxueuze versie van het kerstgebeuren vallen er ook lepeltjes kaviaar te proeven. Ten slotte heeft de stad ook iets in petto voor de allerkleinsten, want momenteel vertoeft de kerstman in Doornik. Mét een grote mand snoepgoed. Niet doorvertellen!

Doornik
Doornik
Doornik
Verschillende conceptstores en hippe kledingwinkels vestigden zich rond en in het centrum van Doornik

Op zoek naar kerstgeschenken

Verschillende conceptstores en hippe kledingwinkels vestigden zich rond en in het centrum van Doornik. Het ideale moment om wat originele kerstinkopen te doen. Wij lijsten de leukste adresjes met plezier voor jou op:

 Slenteren door de speciaal verlichte straten

Een bezoekje aan de historische stad vraagt om gezellig kuieren door de sfeervolle, verlichte straatjes. Vertrek vanaf de Grote Markt naar de knusse café’s in Rue de l’Yser, wandel verder door de karaktervolle Rue de Courtrai en Rue Piquet, gevolgd door de Rue des Maux, Rue Chevet Saint-Pierre en Rue des Orfèvres. Een korte stadswandeling met een grote portie kerstsfeer. Beleef de magie van Kerstmis in Doornik, nog tot en met 31 december. Voor meer informatie, klik hier.
Doornik cultureel beleven? Dat kan nog een keer via deze link.

Doornik

Ontdek nog meer artikels over ...