Van een ovenverse koffiekoek tot een gepocheerd ei met avocado en een heus luxe-ontbijt, na een bezoek aan Boulangerie Henri kan je dag niet meer stuk

Kraakvers ontbijt: Boulangerie Henri

Volg de onweerstaanbare geur van versgebakken brood naar het gezellige Keith Haringplein tot bij Boulangerie Henri. Hier start je je dag met het allerlekkerste bakassortiment en een vleugje traditie. De bakkerij is immers een eerbetoon aan Henri, de vader van meesterbakker en patissier James die hem de liefde voor het ambacht schonk. Ook vandaag nog vind je bij Boulangerie Henri ambachtelijk brood en fijngebak volgens de oude familietradities. Met pure, hoogwaardige ingrediënten, allen zuiver en onbewerkt. Als authentieke zuurdesembakker kiest James bovendien bewust voor de kunst van het artisanale bakkersproces. Gastvrouw Annelies is dan weer de drijvende kracht achter elke hartverwarmende koffie én het prachtige interieur van de zaak. Van een ovenverse koffiekoek tot een gepocheerd ei met avocado en een heus luxe-ontbijt, na een bezoek aan Boulangerie Henri kan je dag niet meer stuk.
Keith Haringplein 3, Knokke-Heist

Lunch met een goed glas: Pinot Wine & Dine 

Fan van funky wijnen? Dan is de trendy wijnhandel Pinot jouw volgende halte. De prachtig ingerichte zaak is een walhalla voor liefhebbers van natuurlijke en biodynamische wijnen, stuk voor stuk jong en een tikkeltje brutaal. Elke fles die je hier vindt, herbergt een natuurlijke flair en unieke smaak. Achteraan de winkel tref je nog een verborgen schat: het Pinot food table concept. Ook hier ligt de focus op smaak en kwaliteit, en kan je elke dag tot 19u (behalve maandag en zondag) genieten van heerlijke gerechtjes én bijpassende natuurwijnen die samen voor een onvergetelijke culinaire ervaring zorgen.
Lippenslaan 139, Knokke

Ambachtelijke ijsjestijd: Bij Sandy

Ook lokaal, ambachtelijk en puur eten is hipper dan hip, maar bij ijssalon Bij Sandy vormt het al vijftien jaar de kern van hun filosofie. Voor het lekkerste ijsje van Knokke-Heist moet je dan wel even uitwijken naar Duinbergen, maar de bolletjes liefde die je er vindt, zijn die extra wandeling over de Zeedijk meer dan waard. De melk voor het roomijs is afkomstig van de melkkoeien op hun eigen landbouwbedrijf in het pittoreske Hoeke. Het roomijs zelf wordt dagelijks op artisanale wijze bereid in het atelier, zonder enige toevoeging van bewaarmiddelen of kleurstoffen. Pure producten en passie voor het ambacht zijn dan ook de enige ingrediënten die het ijs van Bij Sandy zo bijzonder maken, van de traditionele smaken tot frisse toetsen van passievrucht en duindoornbes.
Zeedijk-Duinbergen 393, Knokke-Heist

(Lees verder onder de foto’s.)

Boulangerie Henri
Boulangerie Henri
Boulangerie Henri
Boulangerie Henri
Pinot
Pinot Wine & Dine
Pinot Wine & Dine
Pinot
Pinot Wine & Dine
Bij Sandy

Apéro op het strand: Pura Vida

‘Pura Vida’ verwijst letterlijk naar het pure, goede leven. Wanneer je in een van de loungezetels van de gelijknamige strandbar in Knokke-Heist neerploft met een cocktail in de hand, begrijp je ook meteen waarom. Een tropische sfeer kenmerkt niet alleen de inrichting van Pura Vida, maar ook de unieke cocktailkaart die samen met Hannah Van Ongevalle gecreëerd werd. Elk drankje hier is dan ook een smaakbommetje én een streling voor het oog. Geen apéro zonder lekkere tapas natuurlijk, en ook daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Je hebt de keuze uit heerlijke versnaperingen als queso Manchego met vijgenconfituur, gegrilde pitabroodjes met Labneh-dip, of zorgvuldig samengestelde tapasplanken die je verlossen van al die keuzestress.
Zeedijk 551 (Rubensplein), Knokke-Heist

Thuis (vegetarisch) nagenieten: Deli 86

De traditionele slagerij van je ouders omtoveren tot een vegetarische traiteurszaak, dat is exact wat Maxime en Julie zopas deden. Het doel van het duo? Eten zonder dierlijke producten toegankelijk maken. Alles wat je in de toog van Deli 86 terugvindt is vegetarisch of zelfs vegan en huisbereid. ‘Vlees’-salades, bolognesesaus, vol-au-vent, … haast al je favoriete gerechten koop je hier in een vegetarische versie. Al is vooral het gehaktbrood een topfavoriet onder klanten, volledig volgens het oude familierecept, maar dan zonder vlees en met minstens zoveel smaak.
Sparrendreef 86, Knokke-Heist

Het Mexicaans-mediterraan restaurant weet je ongetwijfeld onmiddellijk te betoveren met zijn wondermooi, organisch design dat je even naar Tulum teleporteert

Mexicaans dineren in stijl: Blanco

We eindigen onze culinaire dag opnieuw op het Keith Haringplein, dit keer bij Blanco. Het Mexicaans-mediterraan restaurant weet je ongetwijfeld onmiddellijk te betoveren met zijn wondermooi, organisch design dat je even naar Tulum teleporteert. Chef David en creatieveling Céline verwelkomen je er met de glimlach en delen er hun voorliefde voor Mexico via pareltjes van sharing gerechten die verrassend innovatief maar toch net toegankelijk genoeg zijn. Ook alle dranken hebben hier een verhaal, zowel de natuurwijnen als lokale bieren en uiteraard het unieke aanbod tequila en mezcal. Van de perfect geshakete margarita, de oesters met appel-komkommer ceviche en de pulpo met ingelegde bloemkool tot de taco’s met traag gegaard buikspek, ananas en pico de gallo. Een smakelijkere afsluiter kunnen wij niet bedenken.
Keith Haringplein 7, Knokke-Heist

Door Rani Guinée.

Zin in nog meer heerlijke adresjes in Knokke-Heist? Ontdek hier een handig overzicht van alle gastronomie in de badstad.

Pura Vida
Pura Vida
Pura Vida
Pura Vida
Pura Vida
Deli 86
Blanco
Blanco
Blanco
Blanco
Blanco

Ontdek nog meer artikels over ...