Het kleurrijke landschap in Lubiatowo is een mengelmoes van groene puurheid en azuurblauw pit. De poederachtige korrels van de goudkleurige stranden walsen op de golven van het kristalhelder water. Laat je betoveren door de warme tinten die bij zonsondergang over de Baltische zee paraderen en geniet van een rustgevende wandeling in dit fluweelzachte landschap. Aan dit sprookjesachtig tafereel voegt het binnenland van Lubiatowo een flinke portie ongerepte natuur toe. De bossen in deze regio zijn een paradijs voor padvinders, avontuurlijke fietsfanaten en paddenstoelliefhebbers.

De poederachtige korrels van de goudkleurige stranden walsen op de golven van het kristalhelder water.

Deze Domkiszumilas-droom werd gerealiseerd door Magda en Krzysiek. Als kleine pagadder vertoefde Magda elke zomer op het vakantiepark van haar ouders en grootmoeder. Het reilen en zeilen van dergelijk domein is haar met de paplepel ingegoten. Hoe je een verblijf moet runnen, is ook voor Kryziek vertrouwd terrein. Als bezige bij ontdekte hij al haast heel de wereld en hield hij een hostel open waar hij toeristen hartelijk ontving. Ze bundelden hun ervaringen en stampten Domkiszumilas uit de grond: een uniek verblijf waar ze hun voorliefde voor elegante interieurs en de weelderige natuur met reizigers willen delen.

(Lees verder onder de foto’s.)

Superior huisjes & klassieke stulpjes

Voor de inrichting van de cottages lieten de uitbaters zich inspireren door de natuur. Ze bouwden houten huisjes met neutrale kleuren die voor een natuurlijke harmonie zorgen. De meubels zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en stralen een functioneel design uit. Bij Domkiszumilas kan je uit twee verschillende woningen kiezen: de superior huisjes en de klassieke stulpjes. Dit eerste verblijf is geschikt voor vijf gasten, heeft een hogere standaard en een warme inrichting met matgroene tinten. In het klassieke alternatief kunnen vier reizigers logeren, een iets kleinere ruimte waar intimiteit primeert. Door deze huisjes waaide een modieuze wind die een hedendaags en stijlvol interieur tot leven blies.

Door deze huisjes waaide een modieuze wind die een hedendaags en stijlvol interieur tot leven blies.

Elke woning bestaat uit een gezellige woonkamer met een knisperende open haard, een kitchenette waar je als keukenprins(es) met Poolse producten kan experimenteren en een badkamer met een ruime douche. Schenk jezelf ’s avonds een slaapmutsje in op je privéterras, trippel nadien de trap op en droom weg in de slaapkamers met een minimalistisch design. Het panoramisch raam is het pronkjuweel van deze cottages. Het uitgestrekte landschap dat je waarneemt, zorgt voor een totale beleving van de natuurlijke schoonheid.  Als Polen nog niet op je bucketlist stond, dan zijn de prachtige cottages van Domkiszumillas alleen al reden genoeg om daar verandering in te brengen.

Door Eline September
Foto’s: © Domkiszumilas

Val je in zwijm voor de troeven van deze charmante cottages? Neem dan zeker een kijkje op de website van Domkiszumilas en droom weg bij de sfeervolle beelden die ze met nieuwsgierige reizigers delen.

Ontdek nog meer artikels over ...