Het indrukwekkende uitzicht op Le Tombeau du Géant

Hét beeld van Le Tombeau du Géant vind je aan de start van een dertien kilometer lange wandeling in Botassart die je langs de oevers van de Semois voert. De beloning komt dus voor één keer al voor de inspanning, al loont het toch de moeite om de meander ook van dichterbij te bewonderen.

Het postkaartbeeld van Dinant

Dankzij de Maas die voor een onverstoord uitzicht zorgt, kan je altijd de ideale Dinant-foto maken vanop haar oever. De imposante Citadel, het kleurenspel van de huizen en de weerspiegeling op het water staan garant voor een geweldig beeld.

Het uitgestrekte panorama van Le Hérou

Het panorama van de Hérou bereiken vergt al wat meer inspanning, maar is het dat meer dan waard. Een sportieve wandeling van zo’n zeven kilometer laat je de ongerepte Ardennen verkennen en leid je tot bij een grandioos uitzicht over de diepe valleien die de Ourthe heeft uitgesneden.

© Guillaume Henrotte
© Bernardo Lorena Ponte
© Casper Menting
Het sprookjesachtige Kasteel van Vêves

Het Kasteel van Vêves is dankzij zijn ligging op een rotspunt, vijf prachtige torens en weelderige omringende natuur een levensecht sprookjestafereel. In de winter zorgt een laagje sneeuw voor een extra feeëriek effect.

De ochtendstond in de Hoge Venen

De Hoge Venen zijn een van de populairste natuurgebieden in de Ardennen, maar wanneer je er vroeg in de ochtend gaat wandelen heb je ze hoogstwaarschijnlijk helemaal voor jezelf. Bovendien zorgen de opkomende zon en de mistflarden ervoor dat je een prachtige, mystieke foto kan maken.

Heb je nog plek in je fotoalbum? Ontdek dan zeker onze andere unieke tips in de regio en leg ze naar hartenlust vast:

 

© Jonas Jaeken
© Adrien Delforge

Ontdek nog meer artikels over ...