Namen

De hoofdstad van Wallonië bestaat uit smalle steegjes, gezellige terrassen en gastronomische restaurants, maar vooral ook uit uitzonderlijk rijk erfgoed. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is natuurlijk de top van de citadel, die je sinds mei ook kan bereiken via de nieuwe kabelbaan en vanwaar je een weergaloos uitzicht hebt over de oude stad. Wie Namen liever vanop de Maas verkent, kan ook (zonder vaarbewijs) een bootje huren bij Les Capitaineries.

Waar overnachten?

 • The Royal Snail Hotel is een elegant, superior viersterrenhotel aan de oevers van de Maas. Dankzij de artistieke accenten in het interieur werd het lid van Design Hotels België. Gasten worden er volop verwend in het restaurant en wellnesscentrum.
 • Villa Balat is een weelderige villa uit de 19e eeuw met drie comfortabele gastenkamers die uitzicht bieden op de citadel. Deze B&B charmeert met zijn bijzondere architectuur en decoratie.

Dinant

In Dinant leiden 408 trappen je eveneens naar een onvergetelijk uitzicht vanop de citadel, al kan je ook hier stiekem de kabelbaan nemen. De stad van Adolphe Sax beschikt over een rijk patrimonium met majestueuze kastelen, maar kan ook avonturiers bekoren dankzij de vele watersportactiviteiten op de Lesse en de impressionante grot la Merveilleuse.

Waar overnachten?

 • In Hastière ligt het sprookjesachtige Hotel Les Sorbiers op een prachtig domein aan de oevers van de Boven-Maas.
 • Het Domein van Ronchinne is een prachtig privédomein op 20 minuten van Dinant dat zowel een hotel als loft-cubes, fazantenhuisjes en boomhutten herbergt. De buitenruimte staat volledig in het teken van welzijn en ontspanning.
 • Het Hotel Castel de Pont-à-Lesse is gevestigd in een oud kasteel vlak bij Dinant. In het restaurant in de orangerie geniet je van verfijnde gastronomie en in de kelder worden regelmatig wijndegustaties georganiseerd.
Namen I © Visit Wallonia I Denis Erroyaux
Wallonië
Dinant I © Visit Wallonia I Bruno D’Alimonte
Dinant I © Visit Wallonia I Denis Closon

Marche-en-Famenne

In Marche-en-Famenne is de voetganger koning, en dit zowel in de steegjes vol karaktervolle gebouwen als in het natuurgebied Fond des Vaulx, een natuurparel van 15 hectare aan de rand van de stad. Cultuur opsnuiven doe je in het Fammenne Art Museum (FAM).

Waar overnachten?

 • Hotel Quartier Latin is een viersterrenhotelcomplex binnen de muren van een geklasseerde jezuïetenkerk uit de 18e eeuw. Het combineert het rijke verleden van de stad met moderne technologie in het hart van Marche.
 • La Gloriette is een nieuw hotel met zes comfortabele kamers gevestigd in een typisch huis in lokale steen dat volledig gerenoveerd werd, al werden heel wat ruwe en natuurlijke elementen behouden. En maar goed ook.

Rochefort

Rochefort is naast een paradijs voor bierfanaten ook een echte trekpleister voor geschiedenisliefhebbers dankzij zijn vele kastelen en het Archéopark Malagne. Ook op natuurvlak valt hier heel wat te beleven in de bekende Grotten van Han, de Grot van Lorette en het dierenpark van Han-sur-Lesse.

Waar overnachten?

 • La Malle-Poste is een elegant hotel met 24 kamers in een geklasseerd huis uit de 17e eeuw. Het pand werd met liefde ingericht en verrijkt met een wellness, zwembad en binnentuin.
 • Op de heuvelkammen boven de Lesse pronkt het huis van Henriette, een prachtig boshuis voorzien van alle comfort. Je enige buren hier zijn de tuin en de natuur.
Wallonië
Marche-en-Famenne I © Visit Wallonia I J.P.Remy
Rochefort I © Visit Wallonia I Denis Erroyaux
Rochefort I © Visit Wallonia I Denis Erroyaux

Bouillon 

In Bouillon reis je terug in de tijd dankzij het gelijknamige kasteel van de beroemde kruisvaarder, het hertogelijk museum en de Archéoscope. Ook de fascinerende landschappen en panorama’s van de Vallei van de Semois doorstaan de tand des tijds. Wandelen, fietsen, vissen, kajakken; in de prachtige natuur van Bouillon kan het allemaal.

Waar overnachten?

 • De naam van het Panorama Hotel spreekt voor zich: dit pittoreske hotel in een bosrijke omgeving biedt vanop zijn panoramisch terras een prachtig uitzicht op het feodale kasteel en de stad.
 • Zeg niet zomaar camping tegen Ile de Faigneul. Hier overnacht je in een tiny house voor het hele gezin omringd door bossen of een romantische hut aan de oever van de rivier. En dat allemaal op een natuurlijk vakantie-eiland op de Semois.

 

Meer weten? Check dan zeker alle gratis downloadbare stadsgidsen van Visit Wallonia en #stayjuned.

 

Wallonië
Bouillon I © Visit Wallonia I Remy Botassart
Bouillon I © Visit Wallonia I David Samyn

Ontdek nog meer artikels over ...