Aqualodge – Mettet
In de buurt van Maredsous vind je echte paalwoningen. Rond een vijver staan zes lodges op het water in het hart van de natuur. Beleef een prachtig verblijf met twee in deze luxueuze huisjes met kingsizebed, houtkachel en terrasje aan de vijver. Bovendien zit er glas ingewerkt in de vloer, waardoor je de vissen onder je ziet zwemmen. Comfort is geen probleem in deze lodge. Er is wifi en een tv en je kan genieten van een ontbijt of lekkere maaltijd die in de lodge geserveerd wordt. Wie in een romantische bui is, kan een romantisch pakket bestellen of genieten van een massage. Maar ook in de buurt valt er heel wat te beleven. Huur een fiets en verken de buurt of breng een bezoekje aan de Abdij van Maredsous en de Citadel van Dinant. In de tuinen van Annevoie kan je fraai wandelen en ook de spoorwegfietsen van la Molignée moet je getest hebben.

Le Chant des Etoiles – Spa
Slapen in een luchtbel waarbij je de sterren kan tellen, heb je dat al eens gedaan? In Spa overnacht je in een sphair onder de blote sterrenhemel. Deze bol voor twee personen geeft je uitzicht op de natuur, maar toch lig je beschut. Elke sphair heeft een eigen badkamer met bad en douche én een prachtig uitzicht. Ook een biologisch ontbijt in een mand is inbegrepen en voor andere maaltijden kan gezorgd worden. Dankzij deze overnachting voel je je één met de natuur en heb je een 180°-view over de groene omgeving. Wie helemaal tot rust wil komen, kan een bezoekje brengen aan de Thermen van Spa.

In the Woods – Gesves
In Gesves bevinden zich drie chalets midden in het bos. Je kan kiezen uit een Scandinavisch, tropisch en noordelijk thema. Elke chalet heeft zijn eigen sanitair, televisie, wifi en terras, net als een ontbijt en fietsverhuur. Aan elk huisje is ook een terras, inclusief barbecue. In de buurt zijn ontspanningsmogelijkheden, zoals een sauna en jacuzzi. Op een kwartiertje rijden vind je de Kunstpaden in Condroz-Famenne. Tijdens deze unieke wandeling ontdek je kunstwerken op plekjes waar je die niet meteen verwacht. Dit is écht herbronnen in Wallonië.

© Maison du Tourisme Condroz-Famenne-Wallonie insolite
© WBT-JL Flémal-Bois des Rêves
© Mon Lit dans l’Arbre
Herbronnen Wallonië
© Le Chant des Etoiles

Mon Lit dans l’Arbre – Martilly
Op een reusachtig groen domein van drie hectare in de streek van Herbeumont staan een aantal boomhutten waarin je kan overnachten. Elke hut heeft zijn eigen karakter en je geniet er van een lekker ontbijt met lokale en biologische producten. In de toppen van deze bomen kom je helemaal tot rust. De maximumcapaciteit van de hutten varieert van twee tot zeven personen. In de buurt kan je heel wat mooie wandelingen maken, dus je zal je er niet snel vervelen.

Dolce Hotel – Terhulpen
Dit luxueuze hotel ligt in het hart van het Zoniënwoud en past helemaal binnen het wellnessaanbod van Visit Wallonia. Midden in de natuur baad je in luxe in dit wellnesshotel met grote spa en word je weer helemaal zen. Elke kamer kijkt uit op de bossen en voorziet je van rust, comfort en luxe. Wie graag geniet van een lekker ontbijt en/of diner kan terecht in restaurant Argan en De Brasserie 135. In het Zoniënwoud is een groot wandelnetwerk, maar je kan er ook fietsen of mountainbiken, terwijl je geniet van de mooiste fauna en flora. Dicht bij het Dolce Hotel bevindt zich het feeërieke Kasteel van Terhulpen dat bijzonder erfgoed is en zeer mooi om te bezichtigen.

Door Jana Baert.
Foto bovenaan: © Aqua Lodge.

Echt herbronnen in Wallonië? Meer info over bijzondere logies vind je op visitwallonia.be/bijzonderovernachten.

© In The Woods
© Dolce Hotel La Hulpe
Herbronnen Wallonië
© WBT – Alessandra Petrosino – The gardens of Annevoie

Ontdek nog meer artikels over ...