Nederland heeft genoeg te bieden als vakantieland, dat weten we intussen. Er zijn genoeg leuke steden in Nederland. Niet alleen de bekendste steden van Nederland, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, ook de wat minder bekende steden zoals Groningen, Nijmegen en Middelburg zijn een bezoekje waard. Groningen is een levendige studentenstad in het noorden. Je vindt er veel historische gebouwen zoals de Martinitoren, de Korenbeurs en vele grachtenpanden. Groningen is een echte winkelstad, de leukste winkels vind je in het historische centrum.

Nijmegen
Breng ook eens een bezoekje aan Nijmegen. Bekend om de Vierdaagse en de rivier de Waal. Het centrum van Nijmegen ligt op een heuvel boven de rivier de Waal. De stad heeft veel historische gebouwen waardoor het centrum een knusse sfeer krijgt. In het Hunnerpark vind je delen van de oude stadsmuur en het Kronenburgerpark is bekend uit het liedje van Frank Boeijen met dezelfde naam.

Eindhoven
Een ander soort stad is Eindhoven, ook wel de lichtstad genoemd, doordat Philips hier werd opgericht. In Eindhoven vind je veel moderne gebouwen, en de Brabantse stad is zonder meer de designhoofdstad van Nederland. In Eindhoven kun je trouwens 7 dagen per week winkelen. Je kunt er dus eindeloos shoppen.

Middelburg
Middelburg dankt zijn naam aan het feit dat het de middelste burcht van Walcheren was ter bescherming tegen de Vikingen. De plek ontwikkelde zich tot handelscentrum en in 1217 kreeg het stadsrechten. Middelburg is een stad met een eigen karakter. Er zijn verschillende pleinen te vinden met elk hun eigen uitstraling. In de winkelstraten vind je zowel lokale ondernemers als landelijke ketens. Op en rond de markt kun je veel gezellige cafes en restaurants bezoeken.

Haarlem
Haarlem is een mooie Hollandse stad, met weliswaar een heel Vlaamse geschiedenis. Het is een soort kleinere versie van Amsterdam. De binnenstad heeft een historisch karakter. In het centrum vind je kleine hofjes, pleinen, kerken en grachten. Haarlem ligt ook vlakbij de bloembollenvelden. Deze trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar deze regio.

Benelux
Benelux
In Antwerpen vindt begin oktober de uitreiking van de World’s 50 Best plaats!

Na Nederland ook weer even in eigen land? Wat zijn de trekpleisters deze herfst? In Antwerpen vindt begin oktober de uitreiking van de World’s 50 Best plaats! Nummer 51 tot en met 100 werden overigens zopas al bekendgemaakt, met een aantal Belgische en Nederlandse restaurants in de lijst.

Nog meer tips voor verrassende citytrips in eigen land?
– Lees hier alles over Doornik en haar beroemde kathedraal.
Charleroi is een wel héél verrassende citytrip in eigen land!
– Al een aantal keer in Antwerpen geweest? Na een kwartiertje met de trein bereik je verrassend kleurrijk Sint-Niklaas.
– En tot slot kun je ook Knokke-Heist aan de kust op een totaal andere manier leren kennen. Lees het hier!

Of wil je toch liever wat verder trekken voor je volgende citytrip? Dan weet deze top 31 mooiste steden binnen en buiten Europa je ongetwijfeld te inspireren!

#stayjuned

Benelux

Ontdek nog meer artikels over ...