Het unieke domein van Les Cabanes de Rensiwez bevindt zich in het hart van het reusachtige natuurreservaat Deux Ourthes, diep verborgen in een bos tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize. Dat de accommodaties omringd zijn door groen is een understatement; in elke windrichting valt wel een stukje natuur te ontdekken. Zo vind je in het oosten de kabbelende Ourthe, in het noorden het Plateau des Tailles, meer naar het zuiden toe de indrukwekkende rotsformaties van de Hérou en vlak naast het domein ook het grote meer van Nisramont, waar vissers, kajakkers en zwemmers zich naar hartenlust kunnen uitleven. Wanneer je hier verblijft, kan je er bovendien zeker van zijn dat je al dat natuurlijk moois niet al te veel belast. Les Cabanes de Rensiwez opereren namelijk quasi CO2-neutraal dankzij hun uitgebreide gebruik van hernieuwbare energie die grotendeels ter plaatse wordt opgewekt.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez

Onder ‘les cabanes’ mag je een hele waaier aan accommodatietypes verstaan. Zo heb je hier de keuze uit gezellige cabins op de heuvel of aan de rivier voor twee, vier, of zes personen, of kleine maar fijne Cabanons, maar evenzeer uit stijlvolle suites in Le Moulin (het oude molengebouw en centrale punt van het domein). Elk verblijf weet je wel op een andere manier te charmeren. Wil je slapen in een levensecht vogelnest, of onder de sterrenhemel dankzij een glazen dak? Ontspannen in een Noors bad tussen de boomtoppen of opwarmen in je eigen sauna? Haast niets is hier te gek. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt zijn echter de gloednieuwe Crete Cabins, waarschijnlijk de meest luxueuze boomhutten die je ooit zal zien en die gebouwd werden boven op een heuvelkam, waardoor je er elke dag ontwaakt met een onbetaalbaar panorama over de vallei.

Dankzij hun liggen midden in een natuurreservaat met eindeloos veel fiets- en wandelmogelijkheden en op nog geen tien minuten rijden van het gezellige Houffalize hoef je je in Les Cabanes de Rensiwez geen moment te vervelen. Toch maken de uitgebreide ontbijtservice, handige traiteursdienst en smakelijke borrelmandjes dat je zelfs je heerlijk warme nest niet uit moet om hier in alle comfort te genieten van elkaar, en van de natuur.

Zie jij jezelf hier ook wel cocoonen? Ontdek dan alle info en prijzen op de website van Les Cabanes de Rensiwez en #stayjuned voor nog meer unieke logeeradresjes in binnen- en buitenland!

© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez
© Les Cabanes de Rensiwez

Ontdek nog meer artikels over ...