Dit ecologisch alternatief van de Vespa is het perfecte vervoersmiddel om Gent en omstreken te verkennen. Na een woordje uitleg, een helm die op ons hoofd wordt gezet en de route die klaarstaat op de gps, zijn we klaar voor een tocht van twee uur door de Leiestreek. In het begin is zo’n elektrische scooter heel even wennen, maar al snel beheers je dit elektrische ros helemaal en kan je beginnen genieten. We zijn tien minuutjes onderweg en duiken het eerste rustige weggetje in richting Sint-Martens-Latem. Je voelt het meteen: zo’n Evo Maxx is heel fijn om mee te rijden. De zon op je snoet, de wind in je haren, geen ronkende motor en geen stinkende uitlaatgassen. Zalig.

De Leiestreekroute van om en bij 24 kilometer brengt je door de natuur tot in Sint-Martens-Latem, de eerste stop. Gekend als een van de duurste gemeentes van Oost-Vlaanderen, maar ook om haar prachtige huizen en de gezellige sfeer die er hangt. Langs kleine kasseiwegen en onder de grote groene bomen zetten we onze weg verder. Intussen vergapen we ons aan de ene grote villa na de andere. Onderweg vangen we al een glimp op van de Leie, maar we rijden eerst richting het Kasteel van Ooidonk, een van de mooiste kastelen van België. In een meander van de Leie vinden we dit statige en sierlijke kasteel. Wie het domein wil bezoeken moet drie euro betalen, maar wanneer we langs het kasteel onze route verder zetten kunnen we vanop de weg ook de prachtige tuin zien.

Evo Maxx
Evo Maxx
Evo Maxx
Wie maar niet genoeg krijgt van deze leuke activiteiten, kan een boottocht reserveren

We rijden verder door de groene Leiestreek langs kleine weggetjes en fietspaden en tijdens onze rit komen we heel wat lieflijke plekjes tegen. Zo rijden we door Deurle, het mooiste dorp van Vlaanderen met een authentieke uitstraling. Ook daar hebben de kasseien geen genade en tuffen we schokkend verder. Zo’n Evo Maxx kan niet sneller dan 25 kilometer per uur, waardoor het aangenaam rijden is. Je mag er ook gewoon mee op het fietspad. We passeren gehuchten als Bachte-Maria-Leerne en de dorpjes Vosselare en Landegem. Na een dikke twintig kilometer op de Evo Maxx krijgen we honger. In Sint-Martens-Latem stoppen we bij Auberge du Pêcheur aan het water voor een lekkere lunch. Een verfrissend drankje kunnen we wel gebruiken en de rib eye en zeebaars smaken heerlijk. Ook de locatie van dit restaurant – en hotel – aan de oevers van de Leie is wondermooi. Een scooterritje inclusief lunch bij Auberge du Pêcheur kan je boeken als arrangement.

Met gevulde buikjes rijden we terug richting Gent waar we onze scooters zullen inleveren. Bij La Bella Vespa kan je naast een Evo Maxx ook gewone Vespa’s huren. Wie maar niet genoeg krijgt van deze leuke activiteiten, kan een boottocht reserveren. In de achtertuin van La Bella Vespa zit je meteen aan het water en spring je zo de boot in die je door en langs de Leie en het mooie Gent vaart.

Door Jana Baert
Foto’s: Jana Baert en Charlotte Mewis

Meer info op labellavespa.be

Evo Maxx

Ontdek nog meer artikels over ...