De zon staat al laag, warme zonnestralen schilderen een gouden gloed over de bomen. “Wat een perfecte zomeravond”, grijnzen we. We zijn net aangekomen in het Park van Beervelde, een 25 hectare groot privédomein in Lochristi. Aangelegd in 1873 in opdracht van de graven de Kerckhove de Denterghem, vandaag nog steeds in handen van de familie. Onze cabin vinden we langs de oever van de kasteelvijver. Als een schildpad genesteld tussen het groen. Moeder eend en haar kleintjes dobberen rustig voorbij en verdwijnen verderop in het verwilderde kattenkruid. De fles rosé wordt gekraakt en de mini-BBQ op gang gebracht. Zand tussen onze tenen, het geritsel van de bladeren en het gekwaak van de kikkers. Vakantiegevoel, check! Terwijl de kolen lichtjes smeulen, genieten we van een sneukelbordje met vleeswaren, tapenades en kazen. Ook de aalscholver, hoog in de top van een boom, doet aan apéro-time.

Buiten heb je een privé terras en loungebank om te genieten van een lange zomeravond

Een kasteeldomein met de nodige folie
Een avondwandeling door het park neemt ons mee langs romantische vergezichten, glooiende weiden, kronkelende paadjes langs varens en wild bos en bruggetjes over het water. Het meest romantische plekje moet het paviljoen zijn. “Een folie”, vertelt graaf Renaud wanneer we hem later naar de functie van het opvallende gebouw vragen. Een eyecatcher in het landschap, een bestemming om heen te wandelen vanuit zijn villa. De graaf zelf is een vitale zeventiger die het hele jaar door in zijn achtertuin te vinden is. Altijd druk in de weer, niet vies om zijn handen uit de mouwen te steken. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen: een perfect onderhouden tuin die er piekfijn bijligt voor de tweejaarlijkse Tuindagen van Beervelde.

Knap staaltje architectuur: de cabins van Tortiga
Vanaf waar wij vannacht slapen zie je ze niet: de vier andere cabins rondom de vijver. Goed afgezonderd van elkaar, elk met hun karakteristieke buitenafwerking en ligging. Beach Tortiga – waar wij logeren – ligt op een stukje strand langs de waterrand. Mirror Island heeft grote spiegelwanden die de naaldbomen lijken op te slokken. De vijf modulaire, houten units zijn ontworpen en geproduceerd in Gent door Tortiga. Een concept van Nicolas Verbrugge, o.a. organisator van Gentse Zomer en eigenaar van feestzaal LUX, en Lam Moreels van GRAM CNC. Pop-upgewijs pootten zij er vijf op het kasteeldomein neer.Een samenwerking met het Park van Beervelde en cateringbedrijf De Feestarchitect. Binnenin de cabins vind je de nodige luxe: een groot tweepersoonsbed, gezellige zithoek, eigen douche en toilet. Buiten heb je een privé terras en loungebank om te genieten van een lange zomeravond.
Naarmate de zon achter de bomen verdwijnt, nemen meer dan 100 led-spots het over. Ze zorgen voor een feeëriek lichtspektakel rond de vijver. We vallen in slaap met het geluid van de kikkers en worden gewekt door vrolijk getsjilp en zachte zonnestralen.

Tekst en foto’s: Laura Claessens

Praktisch

Een Tortiga is geschikt voor 2 personen. De prijs van een overnachting + ontbijt voor 2 personen is € 295 op weekdagen en € 335 in het weekend en op feestdagen. Het vuurconcept (de tafel-BBQ van De Feestarchitect) boek je apart bij voor €53,50 pp.

Tortiga maakt deel uit van Summer in the park in het Park van Beervelde (Lochristi). Een initiatief waarbij je in juli en augustus elke dag – met uitzondering van maandag – vanaf 12 uur het Park van Beervelde kan bezoeken. Je kan er wandelen, picknicken, iets eten op het binnenplein van het Koetshuis of een drankje nuttigen aan de boomhutbar. Alle informatie vind je op parkvanbeervelde.be

Ontdek nog meer artikels over ...