Denk: heerlijke antipasti, smeuïge risotto, verschillende pasta’s en knapperige pizza’s

Officina Raffaelli
Het Italiaanse restaurant Officina Raffaelli wordt uitgebaat door het Vlaams-Italiaanse koppel Diana Terryn en Daniel Raffaelli. Daniel groeide op in Italië en erfde zijn passie voor koken van zijn grootmoeder. Hij deed ervaring op in verschillende restaurants in Italië en later ook in België. In 2016 besloot hij samen met zijn partner Diana zelf een zaak op te starten. Het koppel brengt de authentieke, traditionele Italiaanse keuken. Denk: heerlijke antipasti, smeuïge risotto, verschillende pasta’s en knapperige pizza’s die gebakken worden in de op maat gemaakte houtoven. Alle gerechten kunnen ter plaatse worden genuttigd maar ook take-away is mogelijk. Zo staat niets je in de weg om te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd.

Blikvanger is de tapkraan met maar liefst 30 tapkranen

Dok Brewing Company
Dok Brewing Company is een gloednieuwe Gentse stadsbrouwerij in Dok Noord. Brouwers Dimitri Messiaen van Pils 13 en Janos De Baets van Hedonis zijn samen met biersommelier Daniela Provost het brein achter de brouwerij. Blikvanger is de tapkraan met maar liefst 30 tapkranen die het bier rechtstreeks vanuit de brouwtanks tot in het glas schenken. Niet enkel het huisgemaakte bier wordt geserveerd, er is ook ruimte voor andere brouwsels. Stuk voor stuk speciale biertjes die je niet vaak op de kaart ziet staan en een verfrissende afwisseling bieden met de bieren die je in elk ander café vindt. Wie even wilt ontsnappen aan al het alcoholisch geweld kan opteren voor een alcoholvrij biertje. Dankzij een samenwerking met het Gentse bedrijf Dorst zullen er ook cocktails uit de tap vloeien. Op basis van bier, uiteraard.

Røk
In Røk kun je terecht voor een lekker stukje vis op de grill of een sappig stuk vlees uit de smoker. Mede-eigenaar Arthur Messiaen trok naar Argentinië om er de kunst van het grillen en roken onder de knie te krijgen en dat proef je. Niet alleen vlees -en visliefhebbers vinden hier hun gading, ook vegetariërs komen er aan hun trekken. Røk heeft maar liefst 4 volwaardige groentegerechten op de kaart staan die een perfect alternatief bieden voor vegetariërs of gewoonweg voor elke groenteliefhebber. Uitbaters Arthur Messiaen en Emile Baetens deden ervaring op bij onder meer The Jane, Roots en Vrijmoed en gebruiken hun verworven kennis om van hun zaak een succes te maken.

Bruud
In Hal 16 kun je ook terecht voor een lekker vers ‘bruud’. Eigenaar Ward Verheyen werkt al 23 jaar als biobakker en is ervaringsdeskundige in zijn vak. Verheyen draagt ecologie en biologische voeding hoog in het vaandel en wil bio dichter bij de mensen brengen. Hij doet dit door broden te serveren met ingrediënten als zonnebloem, walnoot en spelt. Naast brood kun je hier ook terecht voor ander lekkers als ontbijtkoeken, speculaas en wafeltjes. Alle ingrediënten zijn biologisch geteeld en van lokale afkomst. Bovendien wordt er niks weggegooid. Broden die ’s avonds over zijn, worden uitgedeeld aan voedselbanken of worden verwerkt in de toasten van buur Tøast.

Proef een bolletje huisgemaakt ijs terwijl je nipt van een kopje koffie of thee

Tøast
Bij Tøast serveren ze toasts met een twist. Hier vind je geen saaie broodjes maar wel rijkelijk belegde toasts en boterhammen met verrassende ingrediënten. Proef van een toast met Indische aardappelpuree, pindachutney en appel of ga voor de variant met beenmerg en tomaat. Het brood is afkomstig van bakkerij Bruud, wat het volledig biologisch maakt. Naast een hartige hap zijn er ook zoete broodjes te verkrijgen met onder meer confituur en pindakaas. In de toekomst wil Tøast samenwerken met Dok Brewing Company en Røk. Klanten kunnen zich verwachten aan een toast waar bier in verwerkt zit of een broodje met een gegrild of gerookt stukje vlees tussen.

Patisserie Bostoen
Eigenares Stephanie Bostoen is de vierde generatie van een bakkersfamilie en kreeg de passie van het bakken met de paplepel ingegeven. In eerste instantie mocht ze van haar vader Philippe, die zelf ook patissier is, geen bakkersopleiding volgen. Maar ze zette door, met de opening van haar eigen zaak als resultaat. Ondertussen is haar vader helemaal bijgedraaid en werken ze samen in Patisserie Bostoen. De jarenlange ervaring van Philippe en de jeugdige insteek van Stephanie zorgen voor een interessante combinatie van traditioneel en vernieuwend vakwerk. Naast gebak, koekjes en pralines is er nog meer zoets te verkrijgen. Proef een bolletje huisgemaakt ijs terwijl je nipt van een kopje koffie of thee. Leuk detail: de koffie wordt afgewerkt met een laagje goudpoeder. Over een finishing touch gesproken!

Praktisch

Meer info op de Facebookpagina van Hal 16.

© Joni De Waele.

Openingsbeeld © Marsell

Ontdek nog meer artikels over ...