Elk jaar is er het burgerinitiatief Dagen zonder vlees. De moderne variant van de traditionele vasten waarbij heel wat mensen 40 dagen geen of minder vlees eten. Ook Davy en Els horen bij de deelnemers. “Alleen grepen we na deze periode terug naar ons klassiek eetpatroon. Tot we zo’n jaar geleden toch de stap durfden zetten om volledig vegetarisch te leven.” Meteen besloot Davy zich ook inhoudelijk te verdiepen in het vegetarisme. Hij bekeek documentaires, las wetenschappelijke onderzoeken en ontdekte vernieuwende recepten. “Al snel schakelde ik over van vegetarische naar volledig plantaardige voeding. Die stap was dan echt niet meer zo groot.”

100% plantaardig –  100% PEAS

Give peas a chance. De slogan van PEAS. Hun afhaalbedrijfje met een uitgebreid plantaardig aanbod: 5 slaatjes, 3 burgers, pasta, noedels, zoete aardappel, soep én desserts. “In mijn experimenteerfase hield ik het kookboek van Yotam Ottolenghi achter de hand. Hij is bekend voor zijn verrassende groenterecepten. Langzaamaan kreeg ik er zelf wat meer voeling mee. Ik liet de vertrouwde ingrediënten achter mij en maakte mijn eigen combinaties.” Davy kiest daarbij niet per se voor de meest exotische ingrediënten. Hij leerde smaken kennen en combineren. “Denk maar aan bieten bijvoorbeeld. Ik vond dat vroeger echt niet lekker. Nu gebruik ik het in mijn recepten en kan ik dat ook gewoon als tussendoortje opeten.”

Kennismaking

Op school krijgt hun zoontje tijdens de middagpauze verwonderde reacties van de klasgenootjes: ‘Oh, wat heb jij in je boterhamdoos? Dat ziet er lekker uit.’ En dat is net de reactie die Davy en Els willen teweegbrengen. Vooral niet-vegetariërs/veganisten bestellen bij PEAS. “We zijn blij dat er zoveel interesse is voor PEAS. Hoofdzakelijk dan van vrouwen. Zij staan er veel meer voor open en moeten hun man vaak over de streep trekken. Die zijn wat weigerachtig maar nadien krijgen we enorm positieve reacties. Daar doen we het voor!”

Dat ze lijken te slagen in hun missie zie je ook duidelijk in de cijfers. Wekelijks lopen er ongeveer 150 bestellingen, online of telefonisch, bij hen binnen. Door deze populariteit zal ook Els nu fulltime in de zaak stappen. “Het is altijd onze droom geweest om iets met voeding te doen en nu valt alles in de plooi. We zijn echt heel trots op wat we met PEAS al bereikt hebben!”

Afhaalservice

Woon of werk je in de buurt van Hasselt? Laat dan ook de ongezonde afhaalservices voor wat ze zijn. Plaats een bestelling bij PEAS. Je kunt er in de Notelarenstraat 78 je gezonde, plantaardige en smaakvolle comfort food afhalen.

PEAS Hasselt

Wil je zo’n plantaardige afhaalmaaltijd ook een keertje uitproberen?
Bekijk dan hun aanbod op hun website: http://www.peashasselt.be
Of volg hen op Facebook: https://www.facebook.com/PEASHasselt/

Ontdek nog meer artikels over ...