Gu-i betekent ‘genieten’ in het Esperanto. Daarmee weet je meteen ook wat je mag verwachten. Hier vind je lekker eten waar je zonder schuldgevoel kunt van  genieten. Zonder  geraffineerde suikers of andere additieven, alles wordt vers bereid ter plaatse. Het is niet toevallig dat de naam in de universele taal Esperanto is geschreven. Gu-i wil mensen die gezond en verantwoord willen eten samenbrengen en met elkaar verbinden.

Svante Renneboog richtte de zaak op met een missie: mensen overtuigen dat plantaardig eten lekker is, en zeker niet alleen voor vegetariërs en vegans. Ze wil komaf maken met de vooroordelen rond gezonde voeding. ‘Het hoeft niet saai en eentonig te zijn.’ Svante tovert kleurrijke smaakbommetjes op tafel die je zowel kunt delen met vrienden als in je eentje verorberen. Ook take-away is mogelijk. Bovendien krijg je korting als je zelf je verpakking meebrengt.

Zoetebekken kunnen zonder schuldgevoel genieten van de healthy twix

De menukaart van Gu-i bestaat uit sapjes, smoothies, toasts en smoothie bowls. Geen traditionele drankjes, wel frisse combinaties als appelsien, appel, limoen en gember of een verkwikkend shotje met appelsien, gember en cayennepeper. Proef een toast met guacamole of ga voor de variant met hummus van zongedroogde tomaat. De smoothie bowls zijn een lust voor het oog, met de zorgvuldig geschikte kiwischijfjes, kokosschilfers en huisgemaakte granola. Zoetebekken kunnen zonder schuldgevoel genieten van de healthy twix, de chocolate chipstercookies met pure chocolade of de citroen-avocadotaart.

© Joni De Waele

Praktisch

Gu-i
Sint-Pietersnieuwstraat 97
9000 Gent
Openingsuren: ma-do 10u-17u30, vr 10u-15u
www.gu-i.be