Escape Store, Kerkstraat 22

Deze gloednieuwe concept store met reisgeïnspireerde interieurs en home deco ontpopt zich al snel tot dé nieuwe hotspot in Blankenberge. Je vindt er reisgidsen en -koffers, leuke gadgets voor op vakantie en lekkernijen met een leuk verhaal. Geniet naast het shoppen van een koffie of een Marokkaanse whiskey Berbère in de koffiebar.

Belle Epoque Centrum, Elisabethstraat 24

Maak kennis met de vergane glorie van de belle époque. Deze periode van welvaart tussen de 19e en 20e eeuw zorgde ervoor dat Blankenberge zich ontwikkelde tot een belangrijke badstad. Ontdek prachtige mozaïeken op het dakterras van het Belle Epoque Museum. Je waant je er zowaar op de Ramblas van Barcelona.

De Lustige Velodroom en Salito Beach, strand Blankenberge

Een echte klassieker: de Lustige Velodroom. Al drie generaties lang vermaakt jong en oud zich er op de komische fietsen. Nog geen honderd meter verder vind je Salito Beach. In deze hippe strandbar geniet je van cocktails met zeezicht. Proef er zeker de huiscocktail: Wild Afrika.

Cabo Blankenberge, Wenduinse Steenweg 1

Deze hippe bar en het bijbehorende restaurant bevinden zich midden in de Blankenbergse haven. Ontdek er het uitgebreide tapasassortiment op Tapas Tuesday. Elke dinsdag legt Cabo de gewone menukaart opzij en serveert het restaurant een tapasmenu van 50 euro, bestaande uit tien gerechten.

Water-taxi, Wenduinse Steenweg 3

Wie zich op het water wil verplaatsen kan de Water-taxi nemen. Water-taxi organiseert exclusieve boottochten op maat. Van romantische avondtochten tot zeehondjes spotten aan de zandplaat de Hooge Platen in de Westerschelde. Ontdek het volledige aanbod hier.

Praktisch

We verbleven in Hotel Saint Sauveur. Dit viersterren designhotel is centraal gelegen op zo’n 100 meter van het strand. Ook het station en de hoofdstraat liggen op wandelafstand.

Meer informatie over Blankenberge? Bezoek het vernieuwde Infopunt Toerisme aan het begin van de Hoogstraat. Of neem een kijkje op de gloednieuwe website www.visit-blankenberge.be.

Ontdek nog meer artikels over ...