Brasschaat parkgemeente

Van alle parken in Brasschaat is het gemeentepark ongetwijfeld het meest veelzijdige. Hier vind je niet enkel het Kasteel van Brasschaat en de indrukwekkende lanen die je ernaartoe leiden, maar ook een minigolf, een speeltuin en een populatie reeën en geitjes. Aan het Boothuisje kan je zelfs even Central Park-gewijs romantisch roeien op de grote vijver.

Voor een totaal andere parkervaring moet je in het Klein Schietveld zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is dit prachtig stukje natuur nog steeds militair domein, maar met bijna 900 hectare aan heidegebied is het allesbehalve klein. Hier wandel, fiets of galoppeer je niet over netjes aangelegde paden, maar verken je echt de ongerepte natuur langsheen tal van bunkers uit de Eerste Wereldoorlog en het fort van Brasschaat.

Origineel trappen op spoorfietsen

Wie het rijke militair verleden van Brasschaat op een originele manier wil ontdekken, kan dat tussen april en oktober doen op een kleurrijke spoorfiets. Door het Klein Schietveld loopt immers nog een historische militaire spoorlijn die Kapellen en Brasschaat met elkaar verbindt. De gezinsfiets van €40 voor 5 personen staat garant voor een geweldige familie-uitstap, maar ook grotere gezelschappen kunnen zich voor €90 uitleven op een groepsfiets voor 12 personen. In totaal trap je zo’n 10 km, waarbij je halverwege op het keerpunt geniet van een hapje en een drankje terwijl je samen vliegtuigen spot boven één van de oudste militaire vliegvelden van Europa.

Brasschaat
Brasschaat
© James van Leuven
Brasschaat
Dit zelfgebouwde en stijlvolle tiny house ligt in een groene oase van rust van ongeveer 1 hectare groot

Dineren in art-decostijl bij Vieux Depot

Hoewel restaurant Vieux Depot zich in hartje Brasschaat bevindt, waan je je even in Parijs wanneer je de unieke zaak van Anja en haar man betreedt. Het bijzondere interieur ademt art deco tot in de kleinste details. Het restaurant bestaat al sinds 2006, maar vier jaar geleden nam het duo de zaak over om het helemaal in ere te herstellen. Vieux Depot ambieert naar eigen zeggen een resto-brasserie te zijn die de klassieke Frans-Belgische keuken naar een hoger niveau tilt. Het restaurant werkt met een uitgebreid à la cartemenu en een maandelijks wisselend viergangendiner van de chef. Voor al hun gerechten werken ze samen met lokale leveranciers en gebruiken ze seizoensproducten. Als er één gerecht is waarvoor klanten blijven terugkeren naar Vieux Depot, dan is het wel voor de beroemde huisgemaakte kroketjes die vaak in verrassende combinaties – zoals met chorizo of bouillabaisse – te verkrijgen zijn.

Logeren in het bos bij Bush Box

Bij Bush Box overnacht je niet zomaar vlak bij het bos, maar er middenin. Dit zelfgebouwde en stijlvolle tiny house ligt in een groene oase van rust van ongeveer 1 hectare groot. De eigenaars werden niet voor niets op slag verliefd op dit stukje bos en dit nog vooraleer ze enig idee hadden van wat ze er precies mee zouden aanvangen. Ze kozen er dan ook bewust voor om hun gasten echt op het ritme van de natuur te laten leven en geen wifi te voorzien. Kinderen (of ouders) zullen bovendien te druk zijn met vechten om in het nestkastje te mogen wegdromen, een extra idyllische slaapkamer met prachtig rond raam dat uitkijkt op het domein. Prijzen voor een overnachting in het tiny house starten vanaf €139 per nacht, met een minimale verblijfsduur van 2 nachten. Gebruikmaken van het nestkastje kan voor een eenmalige extra kost van €90. Gedurende je hele verblijf mag je naar hartenlust genieten van de buitenlounge, de hangmat en de vuurschaal, en voor €80 ook van je eigen privésauna.

Door Rani Guinée.

Volgende week sluiten we onze Kempenreeks af met een bezoek aan dé Pallieterstad, Lier, dus #stayjuned. Meer info via kempen.be.

Brasschaat

Ontdek nog meer artikels over ...