Aldeneyck ligt in het Noordoosten van Limburg aan de oevers van de Maas en omgeven door kilometers ongerepte natuur. Het vernieuwde hotel is een 19de eeuws herenhuis met hoge plafonds, authentieke houten vloeren en omringd door een prachtige tuin. Met acht stijlvol ingerichte slaapkamers inclusief aparte badkamer en ligbad, uitkijkend op het authentieke dorpje, is het een eindje weg van de drukke buitenwereld. Je beleeft hier een totaal gevoel van rust en ontspanning.
Pieter Caubergs is sinds een jaar uitbater en chef-kok van het indrukwekkende Aldeneikerhof, “het pand van zijn dromen” en speeltuin voor nieuwe seizoensgebonden gastronomische creaties. Caubergs genoot geen klassieke koksopleiding maar ontwikkelde zijn culinaire passie reeds op jonge leeftijd: “Tijdens mijn weekendjob in de keuken werd ik door een tekort aan personeel van de ene op de andere dag voor het fornuis gedropt. En zo geschiedde.” Intussen is het Aldeneikerhof opgenomen in de prestigieuze Gault & Millau gids. Voor de overname was het Aldeneikerhof uitsluitend een hotel, nu dus ook een #verwenjezelf-restaurant waar je in de herfst dineert met blik op de koperen zonsondergang.

© Kjersti Nilsen

Na een weekendje dreigt de notie dat je hier niet meer weg wilt

Verwacht je hier aan een zesgangenmenu dat om de viertal weken vernieuwd wordt, “Zo blijft het spannend en creatief”, aldus de chef-kok. Er worden exquise gerechten geserveerd zoals carpaccio van sint-jakobsvrucht, verschillende bereidingen van tonijn, kalfszwezerik, een nagerecht met rode vruchten en sabayon of een heerlijke clafoutis… Het gangenmenu komt het best tot zijn recht met aangepaste wijnen, gekozen door de ervaren maître d’hotel Joost Simons. Er worden trouwens ook wijnen geserveerd afkomstig van het Wijndomein Aldeneyck, dat zich op een boogscheut van het hotel bevindt. The day after geniet je van een uitgebreid ontbijt in huiskamerstijl met een glaasje bubbels erbij.
En het is trouwens waar wat ze zeggen over Limburgers, ze beschikken over een enorme gastvrijheid. Na een weekendje dreigt de notie dat je hier niet meer weg wilt. Het is in alle rust genieten van het moment.

Praktisch

De prijs voor een overnachting inclusief ontbijt kost je € 115. Er zijn ook arrangementen naargelang het seizoen. Aldeneikerhof, Hamontweg 103, 3680 Aldeneik-Maaseik, aldeneikerhof.be.

Lees hier ook alles over onze zomerse fietstocht door Rivierpark Maasvallei!

Toeristische info:
www.toerismelimburg.be
www.rivierparkmaasvallei.eu

Ontdek nog meer artikels over ...