Een zee van lichtjes
In december baadt het historische centrum van Antwerpen in een feeërieke wintersfeer. Op de wandelas van het station Antwerpen-Centraal naar de Schelde fonkelt de kerstverlichting je tegemoet. De Antwerpenaren versieren deze winter met veel liefde hun gevels met fijne boodschappen en lichtjes. Ook in het straatbeeld zorgen de hartelijke lichtjes en kerstbomen voor extra verbondenheid.

Cadeautjes voor iedereen
Het maakt je dag zoveel mooier, dat geschenkje geven of krijgen. Ben je op zoek naar een origineel cadeau of kijk je er naar uit om tijdens de feestdagen die comfy kledij eens in te ruilen voor een glamoureuze outfit?
Jezelf doen blinken, dat is in Antwerpen geen probleem: online of ter plekke kan je shoppen naar hartenlust. Op www.ikkoopantwerps.be vind je de winkelwijken, elk met met een eigen sfeer en de online shopping paradijzen. Snuister mee tussen de meest unieke ideetjes.
Duurzaam shoppen in Antwerpen was nog nooit zo eenvoudig. COSH! – conscious shopping made easy – is een gratis online platform waar je makkelijk je weg vindt naar duurzame en ecologische merken. Je kan online een route op maat maken of inspiratie zoeken in de shoppinggids.
Mag het eens wat meer zijn? Laat het eindejaar dan eens letterlijk schitteren. In de wereldhoofdstad van de diamant vind je zeker het juweel van je dromen. Kies voor een juwelier die het label Antwerp’s Most Brilliant draagt, zo ben je zeker dat de juwelier aan strenge kwaliteitsnormen voldoet. En dankzij dit artikel ben je helemaal op de hoogte van waar je op moet letten als je een diamant wil aankopen.

Mis je Antwerpen? Haal dan een stukje van de stad in huis. In de stadswinkel vind je leuke Antwerpse gadgets en lekkernijen. Apart te kiezen of samengesteld in een gezellige geschenkmand. Neem een kijkje in de webshop!

Koop eens 10 watermeloenen voor de gorilla of 4 kilogram kakkerlakken voor de stokstaartjes. De dieren van de Antwerpse Zoo missen jullie, wist je dat je ze ook een cadeautje kan geven?

Kom je naar de stad om te winkelen, informeer je dan goed want er gelden zoals overal strikte maatregelen.

Hartverwarmende bezoekjes

De Antwerpse musea verwelkomen je graag terug. Plan je een bezoek? Check dan steeds de website van het museum en reserveer je ticket.

In het museum Mayer van den Bergh geniet je van Madonna ontmoet Dulle Griet; twee meesterwerken worden tentoongesteld: de onlangs gerestaureerde Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude en de Madonna van Fouquet. Een unieke kans om beide samen te zien in één museum!

Ontdek wat het betekent om voor de liefde naar het einde van de wereld te gaan in Destination sweetheart in het Red Star Line museum. Brieven, interviews en persoonlijke objecten vertellen hartverwarmende maar ook confronterende verhalen. Helemaal wegzwijmelen, perfect voor de kerstsfeer.

De expo The Jeweller’s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970 toont juwelen, mode, muziek en design uit deze bruisende periode, die op dit moment weer très en vogue is.

Liever in de buitenlucht? Haal eens die broodnodige frisse neus in het openluchtmuseum Middelheim, de perfecte combi van natuur en cultuur. Liever nog even thuisblijven? Bij veel Antwerpse musea kan je ook in de webshop terecht voor een pakje cultuur onder de kerstboom.

Fijne feestdagen in en uit Antwerpen!

Meer tips en info:
www.visitantwerpen.be en www.antwerpenstraalt.be

Ontdek nog meer artikels over ...