Fiets & Spot

Fietsen of wandelen, het kan allebei. Verken het prachtige Oost-Vlaanderen terwijl je geniet van een heerlijke koffie en een zoet gebak.
“Achiel & Hector”, “Mokka & Meer” en “In D’halve MAAN” zijn alle drie één van de leiespots van 2021. Corona verplichtte ook hen om te sluiten, maar toch bleven ze niet bij de pakken zitten. Ze organiseerden in de krokusvakantie een uitgestippelde take-away fietstocht. Omdat dit zo’n enorm succes was, willen ze dit opnieuw herhalen in de paasvakantie. Op 9/04, 10/04  en 11/04 openen ze coronaproof hun deuren voor take-away en bezorgen ze iedereen een fantastische dag. De landelijke route is helemaal uitgestippeld en kan je gratis ophalen bij een van de drie horecazaken.
Wat staat er op het menu? Geniet van heerlijke poffertjes en ander zoet bij Achiel & Hector, smul van lekkere ijsjes bij Mokka&Meer en ontdek de overheerlijke mini-donuts, appelgebak en Luikse wafels in D’halve Maan. Het perfecte recept om jouw fietstocht helemaal top te maken.

Eierzoektocht in Het Zwin

Wie paasvakantie zegt, zegt grote zoektochten naar eieren. Het Zwin geeft hier zijn eigen draai aan. Ontdek de prachtige Zwinnatuur en maak kennis met het uitgebreide planten- en dierenrijkdom van het gebied tijdens een interactieve ontdekkingsreis.
Speciaal voor kinderen organiseert het natuurgebied een paasspecial eierzoektocht. Aan de hand van leuke opdrachten in het park kunnen kinderen de juiste mama voor het verloren ei vinden. Hebben ze de zoektocht goed volbracht? Dan krijgen ze er nog eens een lekkere verrassing bij! Ideaal dus voor kind en gezin.

buitenactiviteiten

Wandelen op de tonen van Jacques Brel in Brussel

Verken Brussel op een speelse manier al wandelend op de tonen van Jacques Brel.  Op vijf minuutjes wandelen van Brussel-Centraal ligt de Fondation Brel, een eerbetoon aan Jacques Brel als zanger, auteur, filmmaker, maar vooral als Brusselaar. Vanaf daar kan je kiezen uit drie verschillende muzikale routes. Wil je ontspannen? Dan kies je de kortste route, die duurt ongeveer een uur. Of ben je in een sportieve bui? Dan kan je kiezen voor de langere wandeling. Je legt een route af van 2 u en 40 minuten.
Met een audiogids bezoek je de plekjes in Brussel die een grote betekenis hadden in het leven van de zanger. Doorheen de route vertellen Brels vrienden leuke anekdotes en vertellen ze ons wie Jacques nu écht was. De wandeling geeft je de volledige beleving, tijdens het wandelen beluister je de verschillende bekende en minder bekende liedjes van de Brusselse artiest. Een betere manier om zijn muziek te appreciëren is er niet.

Fietsen door het water in Bokrijk

We hebben allemaal al enorm veel gewandeld en gefietst de laatste tijd, maar heb jij al eens een toer door het water gemaakt? In Bokrijk doorkruis je een lang fietspad door één van de vele vijvers in het natuurgebied. Fietsers rijden door een pad op ooghoogte met het water, zodat je versmelt met je omgeving.
Sinds de opening in 2016 gingen al meer dan 150.000 fietsers over het natuurlijke fietspad! Buiten deze unieke fietstocht zijn er nog talrijke andere belevingen zoals het openluchtmuseum, verschillende uitkijkpunten en prachtige wandelingen met ideale picknick-spots in de natuur. Een unieke ervaring gegarandeerd.

Zen aan de Zenne

We zitten vaker met z’n allen thuis. Dit kan heel rustgevend zijn, maar ook heel erg stressvol. Het is niet altijd even gemakkelijk om tot rust te komen in drukkere steden zoals Vilvoorde. Daarom kwamen enkele enthousiaste Vilvoordenaren waaronder yogadocenten, stilteliefhebbers en mindfulness- en meditatiecoaches creatief uit de hoek met de Zen aan de Zenne stiltewandeling.
Tijdens deze wandeling staan meditatie, mindfulness en yoga centraal. De wandeling is bedoeld om deze manier van tot rust komen, op een laagdrempelige manier, toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden, zowel jong als oud. In elke wijk werden de mooiste stiltepunten in kaart gebracht. Bij elk punt staat een QR-code die je kan scannen en wordt er een yoga- en/of meditatieoefening uitgelegd. Op die manier creëer je zelf een geestverruimende ervaring. Je gebruikt tijdens deze wandeling alle zintuigen, en dat maakt het echt bijzonder en de moeite waard!.

Door Charlotte van den Bogaerd.

buitenactiviteiten

Ontdek nog meer artikels over ...