Gevlochten zetels, een ruiker pioenrozen en gordijnen met een geruit patroon toveren deze ruimte om tot een knus vakantieparadijs

Kloppend hart van Normandië

Al jaar en dag vallen toeristen in zwijm voor de charmes van Honfleur, een geliefde stad in het hartje van Normandië. Charmehotel Auberge de la Source ligt op een steenworp van het centrum, verscholen tussen de natuur. De kamers zijn verspreid over de vier verschillende gebouwen van dit verblijf, stuk voor stuk parels met een unieke eigenheid die het karakter van dit domein alle eer aan doen. De landkamers in het paviljoen genieten een idyllisch interieur dat kalmte en geborgenheid uitstraalt. Gevlochten zetels, een ruiker pioenrozen en gordijnen met een geruit patroon toveren deze ruimte om tot een knus vakantieparadijs. In de vijver schittert de weerspiegeling van de eerste zonnestralen die de dageraad verwarmen, een adembenemend panorama waarmee je de dag van wal steekt. In de boerderij aan de rand van het bos liggen de superieure charmekamers. De subtiele mix van verschillende materialen zoals ruw hout, eiken parket en linnen stoffen creëert een sereen gevoel. Sommige suites bevinden zich op zolder, een romantische locatie die uitzicht biedt op het landschap en de tuinen. Tot slot bevindt zich in de hoofdherberg van Auberge de la Source een sfeervolle familiekamer voor gasten die er met heel het gezin op uit trekken.

Normandische keukenprins

Tijdens de wintermaanden geniet je naast de kachel van een rijkelijk ontbijt. Van zodra het zonnetje op post is, smul je onder de appelbomen van deze lekkernijen. In het Auberge de la Source restaurant blijft chef-kok Alexis Valton trouw aan verse en lokale producten die de typische Normandische keuken typeren. Proef de zeevruchtenschotel die de verborgen smaken van de Atlantische Oceaan tot leven wekken, laat je verrassen door een kruidenrisotto waar een vleugje limoen voor een koninklijke smaakbeleving zorgt en sluit af met een ganache van pure chocolade vergezeld door een bolletje rabarbersorbet.

(Lees verder onder de foto’s.)

Bij het ochtendgloren varen kleine vissersbootjes naar de Atlantische Oceaan, een culinaire onderwaterwereld waar het wemelt van lokale lekkernijen

Havenstad met een kunstzinnig karakter

Neem even afscheid van dit prachtig landdomein en ga op ontdekking door de geplaveide straatjes langs authentieke huizen met prachtige gevels. De schilderachtige haven is het paradepaardje van Honfleur en wordt omringd door kleurrijke huizen. Bij het ochtendgloren varen kleine vissersbootjes naar de Atlantische Oceaan, een culinaire onderwaterwereld waar het wemelt van lokale lekkernijen. Deze stad staat bekend om haar kunstzinnig karakter waar het impressionisme op de voorgrond treedt. In de vele galerijen kan je de werken van hedendaagse schildertalenten bewonderen. Cultuurliefhebbers halen hun hart op aan de historische gebouwen, de Sainte-Catherine kerk die volledig in hout gebouwd werd en de interessante musea.

Verken de groene landelijke omgeving te voet of met de fiets en laat je betoveren door de weelderige natuur van dit Franse paradijs. Bij Auberge de la Source vertrek je niet met lege handen op pad. Ze voorzien een picknickmand vol lekkers: van een baguette met Normandische Camembert of geitenkaas tot een frisse tomatensalade waar verse kruiden de zintuigen prikkelen. Niet alleen het binnenland, maar ook de unieke kuststreek van Honfleur is een bezoekje waard. Kom tot rust op de uitgestrekte zand- en kiezelstranden of haal de avonturier in jou naar boven en waag je aan één van de verschillende watersporten. De eindeloze waaier aan activiteiten geeft dit havenstadje een levendig karakter dat aan de eeuwenoude schoonheid een bruisende twist geeft.

Door Eline September.
Foto’s: © Auberge de la Source

Klinken de woorden van dit poëtische landdomein jou als muziek in de oren? Luister hier alvast naar de veelbelovende intro die de sfeer van Auberge de la Source tot leven wekt.   

 

Ontdek nog meer artikels over ...