Het historische pand in de Stationslaan werd amper één jaar geleden gedoopt tot Vinotel X, waar wijn – zo verraadt de naam al – de hoofdrol speelt. Het hotel beschikt over acht moderne kamers, waarvan twee luxueuze suites, allemaal gecreëerd onder het motto: ‘the room ís the view’.  Van het luxueuze sanitair tot de hoge plafonds en de zeepjes, alles heeft hier stijl. Je ontwaakt er in een zalig bed en geniet er van verse koffie in de ongedwongen sfeer van een oud herenhuis.

Met Vinobar X wil het hotel een ode brengen aan het rijke wijnverleden van Tongeren en dit op een eigentijdse manier. Je kan er dan ook proeven van een breed gamma aan wijnen, zowel bekende als minder bekende, en dit zowel vanuit de regio als vanuit het buitenland. Behalve van heerlijke wijntjes en huisbereider hapjes geniet je hier als gast steevast van topservice op een toplocatie. Bij mooi weer nip je bovendien van een fris wijntje in de prachtige tuin die een echte troef in de stad is.

(Lees verder onder de foto’s.)

Vinotel
Vinotel
Vinotel

Vinotel X ligt op ongeveer 100 meter van de iconische antiekmarkt van Tongeren die elk zondag plaatsvindt. Maar ook de andere highlights van deze gezellige Limburgse cultuurstad zijn in alle richtingen te voet te verkennen. Wie liever de natuur in trekt, hoeft ook niet lang te zoeken om bloesems, heuvels en fietsroutes tegen te komen. En met een overnachting bij Vinotel X, bevinden wijnliefhebbers ook nog eens bij de ideale uitvalsbasis om de diverse wijndomeinen van Zuid-Limburg te ontdekken. 

Foto’s: © Vinotel X.

Heb jij ook al zin in een heerlijk (wijn)weekendje in Tongeren? Op vinotelx.be kan je je alvast helemaal onderdompelen in dit topadresje. #stayjuned

Vinotel

Ontdek nog meer artikels over ...