Ook in ons Belgenlandje zijn de mogelijkheden haast eindeloos, en het leukste is dat jij het wat, wanneer, waar en hoe altijd helemaal zelf in handen hebt. Met deze vijf tips voor unieke microavonturen en met het beste outdoor horloge op zak waan je je ongetwijfeld een echte avonturier.

1. Paalkamperen

Wildkamperen mag dan wel verboden zijn in België, paalkamperen is op z’n minst een waardig alternatief. Op bivakzone.be ontdek je alle plekken waar je zulke kampeerpaaltjes vindt. Deze vertellen je dat je je tent mag opslaan binnen een straal van tien meter rond de paal, je er maximaal 48 uur mag verblijven en drie tentjes mag plaatsen. Ook belangrijk is dat je absoluut geen afval mag achterlaten, maar dat weet elke goede avonturier.

2. The Packraft Trail

Packrafting is een relatief nieuwe sport die komt overgewaaid uit Alaska, waar hikes vaak plaatsvinden in natuurgebieden met veel water. De oplossing hiervoor bleek een erg lichte raft die makkelijk in een rugzak past, zodat je wandelpaden en rivieren moeiteloos kan afwisselen om langere afstanden af te leggen. The Packraft Trail is een pittige maar prachtige tweedaagse route die het natuurgebied Les Deux Ourthes in onze Belgische Ardennen doorkruist.

3. Bikepacking langs The Ardennes Arbalete

Ook The Ardennes Arbalete is een unieke route doorheen het Ardeense landschap, dit keer speciaal uitgestippeld voor bikepackers, wat zoveel betekent als backpacken per fiets. Deze route van zo’n 365 kilometer leidt je in vier à zes dagen langs valleien vol kastelen, charmante dorpjes en mysterieuze bossen.

4. Blotevoetenpad

Een blotevoetenpad bewandelen is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Alleen al in Vlaanderen vind je acht routes die je zonder schoeisel kan verkennen. Veel paden bevatten bovendien picknickplekken en rustplaatsen, waardoor je er een heuse daguitstap met het hele gezin van kan maken.

5. Slapen onder de sterren

Droom je van een vleugje avontuur maar hou je van wat meer comfort? Dan hoef je je niet te wagen aan wildkamperen om eens een unieke overnachting te beleven midden in de natuur. Een van onze favoriete unieke accommodaties is de Aquascope van Virelles nabij Chimay, waar je letterlijk overnacht onder de sterren aan de rand van het meer en je je heel even alleen op de wereld waant.

Op zoek naar nog meer avontuur in eigen land? Check dan zeker ook deze tips:

© Visit Ardenne

Ontdek nog meer artikels over ...