‘Ook tijdens de sluiting kunnen jullie op ons rekenen’, staat er te lezen op de website van La Botte in Genk. Het Italiaanse restaurant wordt gerund door twee broers: Giuseppe en Gaspare. Ze kregen de Italiaanse keuken al van kleins af aan mee van hun ouders. Door een speciaal ‘LaBotte@Home’ –menu aan te bieden, gaan ze met hun tweeën volop voor take-away. Het menu dat iedere week verandert, kan je bestellen via het contactformulier op de website tot wel 22 uur op voorhand. Afhalen kan wel enkel van donderdag tot en met zondag.

In het Hasseltse restaurant De Goei Goesting zijn ze met hun Frans-Belgische keuken met mediterraan accent ook overgegaan op take-away en delivery. Ontbijt, lunch, diner en zorgvuldig geselecteerde wijnen kan je allemaal online bestellen via de website. Dit kan op woensdag, vrijdag en in het weekend. Een leuk extraatje: de menu’s van De Goei Goesting zijn te combineren met de afhaalgerechten van l’Apéri Vino Food & Wine Café, gelegen naast De Goei Goesting en Buon’Eatalia pizzeria en grill. Zo is er voor ieder gezinslid zeker genoeg keuze!

Voor kwaliteitsvolle vegetarische en veganistische gerechten neem je best een kijkje naar de afhaalmogelijkheden van restaurant Preuverie in Hasselt. Chef Peter Van Brussel maakt ook gerechten klaar die volledig lactose- of glutenvrij zijn. Zo kan iedereen van deze menu’s smullen. Van de Coronacrisis hebben ze bij Preuverie goed gebruikgemaakt om alles in een fris jasje te steken. Vanaf volgend weekend kan je er terecht voor de lekkerste veggie afhaalgerechten.

Een andere mogelijkheid om plantaardige gerechten te bestellen is via De Levensboom in Hasselt. ‘In vegetables we trust’, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Het hoeft dus niet te verwonderen dat groenten de hoofdrol spelen in dit restaurant. Ieder weekend kan je een ander menu afhalen op vrijdag en zaterdag, deze moet je eerst bestellen via mail. De Levensboom werkt samen met Restaurant U in Genk, zo kan je de gerechten van deze twee restaurants afhalen in Hasselt én Genk. Restaurant U werkt uitsluitend met seizoensproducten, duurzaam gevangen vis en diervriendelijk geproduceerd vlees. Ieder weekend stelt het restaurant een nieuw afhaalmenu samen, dat je steeds online kan bestellen. Wil je graag een levering aan huis? Ook dat is mogelijk, check wel even op voorhand de website voor de voorwaarden.

Zoetekauwen kunnen rechtstreeks aanschuiven voor al het lekkers van Sweet Coffee. Zowel in Hasselt als in Genk en Sint-Truiden kan je hier terecht voor take-away drankjes, cupcakes en taartjes. Online reserveren is niet nodig, spring gewoon binnen bij een Sweet Coffee in je buurt.

Voor de kleine honger kan je terecht bij Krok in Genk. De naam zegt het al, Krok is een croque-restaurant dat de klassieker een nieuwe look heeft gegeven. Verschillende croques, salades, hotdogs en nacho’s zijn er iedere dag af te halen. Om te bestellen neem je eerst een kijkje naar het menu online, waarna je via het telefoonnummer je bestelling kan doorgeven.

De dag afsluiten doe je met een cocktail van RootsBar uit Genk. Hun concept is heel simpel. De cocktails bestel je gewoon online, deze worden kant en klaar vacuüm verpakt. Het enige wat je zelf nog moet voorzien is ijs. Zelfs de garnituren voor de versiering levert Roots gewoon aan huis. Om de beleving helemaal compleet te maken, biedt Roots onlineconcerten aan. Deze intieme e-concertjes zijn helemaal live te volgen, nadat je een bestelling plaatst in de webshop. Laat dat feestje maar komen!

Door Chloé Stouten.

© Nick Weyens

Ontdek nog meer artikels over ...