Wat?
Dumplings en buns met een flukse zijsprong naar vegan side dishes en een hele reeks funky bieren, wijnen, sake’s, limonades en cocktails.

Interieur?
Koningsblauw en smaragdgroen, een verstandshuwelijk tussen Vietnam en Portugal. Er is iemand met verstand van zaken en een minimalistische mindset aan het werk geweest.

Sfeer?
Snel en lekker, al word je er niet weggehoond als je langer dan een uur blijft hangen. Veel kan, niet alles is nodig. Steamy Windows is geen plek waar iemand opkijkt als je iets te luid in je gesprek opgaat.

Kaart?
Acht verschillende dumplings van allerlei pluimage: kip, rund, varken, garnaal en ook twee vegan opties. Twee vegan buns die van de dumplings verschillen in grootte, samenstelling en deeg/pasta. Originele side dishes (peking ‘no’ duck) en een drietal desserts. Prima keuze van trendy bieren en een wijnkaartje dat werd samengesteld door de mensen van Edelrot.

Besteld?
1 portie pork dumplings (€6), vijf met varkensvlees en lente-ui gevulde hapjes, geserveerd met pittige zwartebonenpasta.
1 mushroom & tofu bun (€4,5), opgediend met bamboe en paksoi.
1 glas orange wine L’Uni’K van het Domaine Goepp (€8).
Omdat het warm was geen thee, maar een verse limonade op basis van mandarijn, gember en verse salie (€4,5).
Verder op tafel: soja, chilisaus, azijn.
Aan de overkant werd ook nog een frisse wakamesalade (€5) besteld.

Wat vindt june.?
Uitstekende lunchplek die helemaal in de zeitgeist zit. Pittig en sfeervol interieur. De lekkere dumplings en buns zijn vers en komen nog heerlijk na-stomend aan tafel in hun mandjes. ’s Avonds eerder geschikt als pre-hap, tenzij je de hele kaart bestelt en in de rijkelijke sakekaart duikt.

Waar?
Steamy Windows, Hoogpoort 9, Gent. Geen lunch op zondag, maandag en dinsdag (wel ’s avonds open). Zaterdag doorlopend van 12 tot 21u. Info en reserveren via deze link.

Steamy Windows
Steamy Windows
Steamy Windows

Ontdek nog meer artikels over ...