Maureen Callens – Rebelle Kortrijk

Waar heb jij onlangs takeaway besteld?
Bij Rebelle in Marke, bij Kortrijk. Het is een prachtige zaak en ik denk dat ze gauw een Michelinster gaan ontvangen. Mijn man en ik hadden er al veel over gehoord.

Waaruit bestond het menu hoofdzakelijk? Vind je dat het restaurant de takeaway goed heeft aangepakt?
Het was een klein maar lekker menu, waarvan wij de Angus Burger met smoked potatoes en een pittig sausje bestelden. Je kon ook kiezen om een side dish of aangepaste natuurwijn toe te voegen. Mijn man en ik hebben er énorm van genoten. Verder vonden we ook dat Rebelle de takeaway heel goed had georganiseerd, je kon bijvoorbeeld op specifieke momenten bellen om het menu op voorhand te bestellen. Door de grote vraag en populariteit was het wel een uitdaging om ze aan de lijn te krijgen (lacht). Onze bestelling was leuk ingepakt in mooie doosjes met het logo van Rebelle erop, volledig plasticvrij. Die kleine extraatjes vond ik wel plezant.

Hoe komt het dat je bij deze zaak bent terechtgekomen? Ben je er al eerder gaan eten?
Een collega van mij raadde Rebelle aan, omdat ze momenteel echt aan het groeien zijn. Ze zijn ooit eens in een bepaald televisieprogramma gekomen, en de chef en gastvrouw leken mij sympathieke personen met een no-nonsense uitstraling. Ik hoop er binnenkort eens te gaan dineren, als de coronamaatregelen het toelaten.

Heb je zelf tips om er thuis een gezellig avondje takeaway van te maken?
Wij hebben de tafel mooi gedekt, en onze zoon is die avond komen eten. Het is leuk om eens zo’n moment in te plannen, jezelf te verwennen en niet zelf te moeten koken. Het doorbreekt een beetje de routine van de week. Geen boodschappen en afwas doen, zalig! (lacht).

Ten slotte: wat mis je het meest aan een écht, fysiek restaurantbezoek? Waar kijk je naar uit op 8 mei?
Als ik eerlijk mag zijn, mis ik dat eigenlijk niet zo erg. Het sociale contact dat momenteel ontbreekt, valt mij zwaarder. Op een spontane avond niet zomaar een groepje vrienden kunnen uitnodigen vind ik echt moeilijk. Maar we moeten nog even volhouden!

takeaway

Lies Verhulst – August Lennik

Waar heb jij onlangs takeaway besteld?
Bij August wijnbar in Lennik.

Waaruit bestond het menu hoofdzakelijk? Vind je dat het restaurant de takeaway goed heeft aangepakt?
Mijn vriend en ik bestelden de Mystery Box, op voorhand weet je dus niet wat erin gaat zitten. Op zich vind ik het al super leuk om verrast te worden, zo leer je op een toffe manier nieuwe smaken kennen. Er zat héél veel in de box: een verse pizza met spinazie, tomaten en mozzarella, bruschetta’s met rundsvlees, courgettes gevuld met kalfsgehakt en gegratineerde kaas, een tomatenroomsoep, gevulde champignons, zelfgemaakte broden en kleine dadeldessertjes met tiramisu. Ook hun dipjes waren volledig zelfgemaakt.
August heeft veel verschillende takeaway-concepten, zo organiseerden ze bijvoorbeeld een valentijnsbox, apérobox en nieuwjaarsbox. Naast het restaurant is er ook hun wijnbar, en ze raden je met plezier een passend wijntje aan. De boxen waren goed uitgewerkt, en op de site is alles vrijwel meteen uitverkocht.

Hoe komt het dat je bij deze zaak bent terechtgekomen? Ben je er al eerder gaan eten?
Ik leerde de zaak kennen door Jong Keukengeweld, en sindsdien ben ik er nog een paar keer gaan eten. Het volledige team bestaat dus echt wel uit jong geweld, iedereen is super sympathiek en heeft bakken talent. Ze zijn volop aan het groeien en hun culinaire prestaties zijn van hoge kwaliteit.

Heb je zelf tips om er thuis een gezellig avondje takeaway van te maken?
Als je beslist om bij een iets luxueuzer restaurant te bestellen, maak er dan ook écht een leuke gelegenheid van. Haal je beste servies en mooiste tafelkleed uit de kast, trek een leuk kleedje of hemd aan… mijn hakken heb ik net niet aangedaan (lacht). Een gezellig avondje takeaway is een goed alternatief voor een date night.

Belangrijk budget/prijs kwaliteit? Takeaway afhalen of geleverd?
De aperobox was in de dertig euro, maar het is wel iets volledig anders dan hapjes kopen in de supermarkt. Die prijs betalen zie ik ook als een soort van steun aan de horeca zelf, die mensen hebben het momenteel niet gemakkelijk. Zelf werk ik als flexi in een restaurant, en weet ik dat het keihard werken is.

Ten slotte; wat mis je het meest aan een écht, fysiek restaurantbezoek? Waar kijk je naar uit op 8 mei?
Het gezellige! Dat mis ik heel hard, want bij takeaway blijf je gewoon in je living zitten. Naast de afwas kan dan niet gekeken worden, en op één of andere manier proeft eten altijd beter als iemand anders het klaarmaakt. Ook al moet ik het gewoon in de oven steken, er kan altijd iets foutlopen (lacht).


Nele Vanbesien – 
Aroy Aroy Gent

Waar heb jij onlangs takeaway besteld?
Bij Aroy Aroy in Gent. Een Aziatisch restaurant met pit! Mijn vriend en ik wilden eens een andere keuken leren kennen, dus bestelden wij er een menu.

Waaruit bestond het menu hoofdzakelijk? Vind je dat het restaurant de takeaway goed heeft aangepakt?
Er zat een soepje bij, een hapje met kip, gevolgd door het hoofdgerecht wat een lekker visje was dat je nog even in de oven moest marineren. De desserts onthoud ik meestal, maar die ben ik nu even vergeten (lacht). Over het algemeen was het een heel gevarieerd menu.

Hoe komt het dat je bij deze zaak bent terechtgekomen? Ben je er al eerder gaan eten?
Ik was er al eens gaan eten, en was meteen overweldigd door het Oosterse smaakpalet. We kunnen nu niet echt op reis gaan zoals voor de coronacrisis, maar met eten is dit toch een beetje mogelijk.

Heb je zelf tips om er thuis een gezellig avondje takeaway van te maken?
Als je het gezellig wil maken ‘s avonds zou ik zeker voor een menu gaan, omdat je dan de avond een beetje ‘rekt’. Eén gerechtje lijkt me te weinig. Op restaurant begin je ook met het aperitief, dus probeer dit thuis ook te doen. Trek ook iets leuks aan, want champagne drinken in je trainingsbroek, dat gaat niet hé (lacht).

Ten slotte: wat mis je het meest aan een écht, fysiek restaurantbezoek? Waar kijk je naar uit op 8 mei?
Tussen de andere mensen zijn. De geluiden van de keuken, het gezellige geroezemoes… Ik ben een sociaal persoon en thuis kijk je ook maar weer op je eigen muren. Het is leuk om eens in een andere omgeving te zitten en om interactie te hebben met de mensen die je bedienen. Al die kleine ‘babbels’ zijn een groot gemis. Dus daar kijk ik enorm naar uit!

Door Eline Vancraeyveldt.
Foto’s: Liesbeth Verhulst.

 

Lies Verhulst
takeaway
Nele Vanbesien

Ontdek nog meer artikels over ...