Wat?
Würst was de grote haute dogdroom van Jeroen Meus met eerst een restaurant in Leuven en daarna ook in Antwerpen en in de andere studentenstad Gent. Meus verliet het bedrijf al vroeg in 2017. In 2018 maakte het schip slagzij en ging het failliet. De Leuvense vestiging werd kort daarna overgenomen en de principes werden behouden: kwaliteitsvolle broodjes van De Trog, worsten van Filip Rondou, en zoveel smeersels, sauzen en toppings dat je papillen er spontaan de merengue van dansen. Authentieke Würst recepten als de Bellucci, de Bacon Béa en de Mexico ’86 werden een klein beetje wereldberoemd in Leuven en omstreken.

Delivery?
Würst kondigt het als volgt aan op hun website: ‘Zin in een leuke en smakelijke activiteit voor het hele gezin of kot? Würst has your back. Speciaal voor jullie creëerden we een alternatief om ook in uw kot van onze authentieke würst te smullen: de würst-in-uw-kot box.’
Slim dat Würst het element beleving mee uitspeelt in de marketing. En niet noodzakelijk eist dat je de hele receptuur gaat volgen. Je kunt zelf spelen met de meegeleverde sauzen en toppings en zo je eigen haute dog samenstellen. En dat is inderdaad fun voor de kinderen.

Wat zit er in de doos?
Standaard zijn het 5 hot dogs, 5 bio-broodjes, 2 verschillende sausjes, 2 spreads, 3 toppings en een salade. Je kunt meerdere dogs, een apero-box, een drankje, potato wedges en coleslaw bijbestellen.
In onze doos vonden we tomatentartaar, mexicaanse salsa, guacamole, ijsbergsla, lente-ui, jalapeños, béarnaise, tandoorisaus, krokante ui, spekjes en natuurlijk de vacuum verpakte worsten en 3 piccolo’s en 3 maïsbroodjes.

Wat kost het?
€29,95 + 5 euro leveringskosten. Een extra würst en broodje kost je 2,5 euro, sides komen op 2 euro surplus. Zo kwam onze rekening met potato wedges, coleslaw en extra worst op 45,45 euro, wat democratisch is voor twee volwassenen en twee hongerige tieners.
Betalen kan via Payconiq en cash, wat we geen ideale oplossing vinden in tijden van Covid-19. Niet iedereen heeft ook standaard Payconiq op de smartphone, maar het is wel een gemakkelijke app.

Ons gedacht?
Prima vermaak voor een gezin met kinderen. De worsten en broodjes zijn nog steeds van topkwaliteit. Jammer van de povere betalingsmogelijkheden en natuurlijk ook de stapel plastic potjes.

Hoe bestellen?
Via de website www.wurstdogs.be, via deze link.

Door Toni De Coninck.

Ontdek nog meer artikels over ...