Toen op een blauwe vrijdag in maart een lockdown in voege trad in ons land, was dat ook voor june. slecht nieuws. Je hoeft geen metronoom te zijn om vast te stellen dat wij vooral over reizen en eten schrijven. Dat waren twee sectoren die met een klap van hun voetstuk werden gehaald, en vandaag nog steeds last ondervinden van de maatregelen die toen werden genomen.
Lezers met een goed geheugen zullen zich herinneren dat wij in die dagen pijlsnel de homepage coronaproof maakten, al haten we dat woord. Dat werd beloond. Sindsdien halen we duurzame lezerscijfers van 20.000 tot 25.000 unieke bezoekers per maand, en onze pagina’s worden tussen de 40.000 en 50.000 keer gelezen. Onze Facebookpagina haalt een bereik van 400.000 mensen per maand, en ook Instagram en onze newsletter groeien gestaag verder. We lanceerden ook een webshop, waarmee we overigens nog wilde plannen hebben in de toekomst.

june. wil je metgezel zijn, je licht op donkere en je inspirator op zonnige dagen

Nu nazomer en najaar aanbreken, is het tijd om terug te grijpen naar vertrouwde waarden. Naar de basis. Naar de dingen waar we, in alle bescheidenheid, goed in zijn: toerisme en gastronomie. Travel en food. Reizen en eten. Het is maar zoals je het wil uitdrukken.
We maken van de gelegenheid gebruik om, als eerste onafhankelijke online magazine in Vlaanderen, een horizontale programmering in te voeren. In mensentaal: hetzelfde soort publicaties op dezelfde dag in de week. Op zich is dat in een online omgeving niet zo belangrijk. Als lezer kom je immers op verschillende manieren binnen op onze website: via Facebook, de newsletter, iemand die een artikel met je deelt, enz. Maar we willen de volgende maanden vooral rust uitstralen, en zekerheid bieden.

Zo zul je vanaf nu op maandag telkens een reportage over een bestemming in eigen land vinden. Op dinsdag is dat een buitenlands verhaal. Nieuw op woensdag is het logies van de week. We zijn ervan bewust dat je steeds vaker snel op zoek bent naar een plek waar je het volgende weekend kunt gaan overnachten, dat is eigen aan deze tijden. Donderdag is columndag op june., met onze vaste gastauteurs Sophie Siersack, Bart Cop en Trui Moerkerke. Daar komt in de nabije toekomst nog een vierde columnist bij. We willen ook élke vrijdag een restaurantreview brengen en je zult op die dag ook een tweede reportage uit eigen land kunnen lezen. Op vrijdag wordt ook de wekelijkse newsletter uitgestuurd, waar je die nieuwe verhalen samen met het beste van de voorbije week vindt.

Is dat alles? Wel nee. Er komen ook een aantal rubrieken die één keer per maand voorbijkomen. Een wedstrijd bijvoorbeeld. Een vrije tribune. En een nieuwe, sublieme, diepmenselijke interviewreeks met Coby Avgoustakis. Houd het in de gaten, want we hebben een heleboel toppers uit de brede culinaire sfeer op onze shortlist staan.

We hopen dat je ons blijft volgen, en willen je danken voor je steun de voorbije weken en maanden. june. wil je metgezel zijn, je licht op donkere en je inspirator op zonnige dagen. #stayjuned

Toni De Coninck
Hoofdredacteur

Ontdek nog meer artikels over ...