Cathy Van de Moortele maakt al jaren elke dag een heerlijk recept voor haar blog Koken en Hoge Hakken. En wij nemen er eentje over op vrijdag met buitenlandse roots. Omdat we op die manier toch ook een beetje vakantie in huis brengen.

‘Ik houd van de Aziatische keuken, van gember, koriander, chili, sojasaus. Kippengehakt wordt hier niet zo vaak gekocht, maar daar heb ik vandaag verandering in gebracht om eens een andere soort gehaktballetjes te maken. Ze werden gebakken en daarna geserveerd in een kom ramen noedelsoep, met shii-take en postelein, maar je kunt ze ook bijvoorbeeld eten bij rijst en zoetzure saus. Dit recept is goed voor 35 balletjes.’

Wat hebben we nodig:
450 g kippengehakt
1 el verse koriander, gesnipperd
1 ei
60 g panko (Japans paneermeel)
1 tl sriracha
stukje gember, geschild en geraspt
1 teen knoflook, gepeld en geperst
1 el sojasaus
peper van de molen
snuifje zout
1 tl suiker

Hoe gaan we te werk:
Meng alle ingrediënten onder elkaar in een kom.
Vorm kleine balletjes (hapklaar) met licht vochtige handen.
Laat wat vetstof smelten in een grote braadpan en bak de balletjes rondom rond bruin.
Laat ze nog even verder garen op een zacht vuur.
Serveer in een kom met noedelsoep (ramen), waarin je de shii-takes kort gaart. Dien op met verse postelein en een zachtgekookt eitje.

TIP:
Je kunt de balletjes ook in de bouillon koken als je dat wilt.
Ik heb altijd een doosje koriander in de diepvries. Koriander wordt hier niet zo heel vaak gebruikt als vers kruid en dan komt zo’n diepvriesdoosje wel van pas. Wie geen koriander lust, en zo zijn er wel een aantal, laat het gewoon weg. Postelein zorgt ook voor een frisse toets.

Ontdek nog meer artikels over ...