De eerste indruk die de nieuwste locatie nabij Luik opwekt is het rustgevende gevoel van de natuur en bossen. Je voelt je in deze regio volledig afgezonderd van de rest van de wereld. Het gezellige vlot, dat versierd is met planten en lampjes, kijkt uit op een meer waar reigers en andere vogelsoorten uit het hoge gras opstijgen. Buiten het zachtjes deinen op het water en de vogelgeluiden, overheerst een zalige natuurlijke stilte. Een meer romantische setting vind je nergens. Gedurende de avond zakt de zon steeds verder naar beneden, waardoor een prachtig uitzicht ontstaat op de omringende bomen van het kasteeldomein. Kortom, de ervaring op zich is al een tien op tien waard, en dan hebben we nog niet over het culinaire gedeelte gesproken. Na een hartelijk ontvangst door twee gastvrouwen, krijgen we een verfrissend aperitief aangeboden voor we het vlot op het meer betreden.

Eenmaal aan boord van het rustig dobberende vlot, zien we enkele gedekte tafeltjes. Het intieme gezelschap benadrukt de kalmte die er heerst. We krijgen drie starters voorgeschoteld.

(Lees verder onder de foto’s)

Dinner On The Lake
Bij de gerechten kreeg je ook passende wijnen aangeboden die de smaakervaring compleet maakten

Het menu varieert naargelang de maand waarin je reserveert. Wij kregen als eerste voorgerecht een tartaar van gesnipperde langoustine voorgeschoteld, afgewerkt met komkommer, mango en verbena. Daarna kregen we een bordje geserveerd met een heerlijk stukje zalm, rode biet, cassis en gember. De zalm, gedresseerd met een kersensausje, lag op een laagje wakame en zure room. Het laatste voorgerecht was een verfrissende gazpacho in combinatie met knapperige groenten en fregola sarda. Alles stond in teken van een optimale ervaring, van de prachtige kommetjes waarin de voorgerechten opgediend werden tot de persoonlijke aandacht geschonken door de gastvrouwen.

Het hoofdgerecht bestond uit malse parelhoen aiguillettes, geserveerd met bulgur, courgette, raap en wortel, en gekonfijte paprika. Voor liefhebbers van vlees was het tweede hoofdgerecht de ware favoriet. Een sappige kalfstournedos met een citroen paillarde saus op een aardappelgratin met rozemarijn. Als afsluiter kregen we een duo van biscuit en citroenijs met zuringmeringue en citroengelato. Door het naderende zomerweer ontstaat des te meer een verlangen om buiten te dineren. Het diner smaakte vandaar nog zo veel beter door de frisse buitenlucht die je erbij inademde.

Bij de gerechten kreeg je ook twee bijpassende wijnen aangeboden, die de smaakervaring compleet maakten. Alle dranken, waaronder het aperitief en de koffie, zijn inbegrepen in de all-in formule. Voor de liefhebbers van witte wijn werd er een verfrissende sauvignon blanc geschonken. Voor degenen die de voorkeur gaven aan rode wijn, was er de Piemonte Rosso Passito Appassimento, die perfect paste bij de kalfstournedos. Er is ook steeds een vegetarisch alternatief voor wie geen vis of vlees eet.

Op hun site ontdek je hoe lang Dinner On The Like op de verschillende locaties neerstrijkt. Reserveer zeker op tijd, want de plaatsjes zijn beperkt.

Door Kato Delrue.

Dinner On The Lake
Dinner On The Lake

Ontdek nog meer artikels over ...