Warme drankjes
  • De beste warme chocolademelk van ’t Stad drink je bij chocolatier en patissier DelRey – al 70 jaar een vaste waarde in Antwerpen -, bij de bekende chocoladebar Quetzal, waar je kan kiezen uit maar liefst veertien soorten chocolademelk, of bij Günther Watté, een chocoladecafé met ambachtelijk atelier.
  • Voor een overheerlijk kopje koffie kan je onder meer terecht bij Caffe Mundi, dat zijn koffiebonen haalt bij buurman en lokale branderij Cross Roast en bij trendy koffiebar en duurzame microbranderij Normo. Ook bij Black & Yellow vind je alleen maar de beste koffie mét een vleugje hiphop.
  • Eerder zin in een verkwikkend kommetje soep? Ga dan voor de dagelijks vers- en met liefde bereide soepen van Simply Marie of geniet van zowel oerklassiekers als eigenzinnige maaltijdsoepen bij Supersoep.

(Lees verder onder de foto’s.)

© DelRey
© Cafe Mundi
© Cafe Mundi
© Supersoep
© Simply Marie
Zalige zoetigheden
  • Een wafel is dan wel meestal Luiks of Brussels, in Antwerpen vind je toch de lekkerste van allemaal. Geniet van een kraakverse wafel bij dé bekende tearoom Désiré de Lille en Instagrammable lekkernijen bij Bubble Waffle, of laat je verwennen bij Van Hecke, het oudste wafelhuis en ijssalon van Antwerpen.
  • Zijn ovenverse scones en cookies eerder jouw ding? Breng dan zeker eens een bezoekje aan The Yellow Window Coffeehouse op de Vlasmarkt.
Cosy activiteiten
  • Op een regenachtige winterdag is het extra leuk om tijdens het nuttigen van je koffie ook een gezellige bezigheid te hebben. Droom weg met een goed boek bij boekhandel en koffiebar Cronopio of Buchbar, of haal je boekenwurmhart op bij het Stad Leest Café, een koffie- en lunchbar van de gelijknamige populaire boekhandel.
  • The Playground biedt als bordspelcafé dan weer een uniek concept waarbij je als klant niet alleen verwend wordt met een heerlijk drankje, maar ook gratis tal van gezelschapsspellen kan spelen.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Bubble Waffle
© Yellow Window
© Stad Leest I Pleun Samuels
© Stad Leest I Pleun Samuels
© Buchbar
© The Playground
Heerlijk logeren
  • Stad Antwerpen beschikt ook over een heel aantal hotels met een eigen restaurant of bar. Hotel FRANQ kan zelfs met trots zeggen dat chef-kok Tim Meuleneire met restaurant FRANQ reeds een eerste Michelinster op zijn naam mocht schrijven. Ook in Hotel Indigo, vlak over het Centraal Station, kan je je culinair laten verwennen bij Queen A’s Kitchen. In de stijlvolle en luxueuze hide-away Cabosse vind je bovendien niet alleen Riad’s Winebar, maar kan je zelfs genieten van een uitgebreide afternoon tea of private dining in een huiselijke sfeer en met een puur menu.
  • Check zeker weloveantwerp.be voor nog meer unieke logeeradresjes.

Antwerpen heeft nog zoveel meer hartverwarmends te bieden. Laat je alvast inspireren op ontdek.antwerpen.be voor je volgende uitstap naar ‘t Stad.

© Hotel Franq I Justin Paquay
© Hotel Indigo
© Cabosse
© Cabosse

Ontdek nog meer artikels over ...