De mix van sfeervol licht, gouden accenten en de ‘Mellow Yellow’-kleur laten de zon door deze ruimte schijnen

Van zodra je door de rode poort van Mas Isa wandelt, lacht het vakantiegevoel jou toe. Gastvrouw Isabelle Thoelen zorgt voor een hartelijk ontvangst met een flinke portie huiselijke warmte. Deze bijzondere guesthouse streek neer in Nieuwerkerken, een kleine Limburgse gemeente met grote troeven.

Naar een roze wolk vliegen

Dit verblijf beschikt over vier luxueuze tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer. Trek je er een weekendje op uit met de hele bende? Bij Mas Isa kan je de woning volledig inpalmen zodat jij en je vakantiegenoten in alle privacy kunnen genieten. In de twee gemeenschappelijke leefruimtes kan je lekker relaxen en kokerellen in de ingerichte keuken. Naast deze formule voor acht personen is het ook mogelijk om slechts één van de twee slaapvleugels te reserveren. De linkerkant telt drie kamers, één keuken en een gezellig salon. Wil je als duo overnachten bij Mas Isa, maar wil je ’s avonds zelf een diner op tafel toveren? Dan is de rechtervleugel ideaal!  Je slaapt in een knusse kamer met een warm interieur en hebt je eigen keuken ter beschikking.

Alleen of met z’n tweetjes? Dan kan je zelf een kamer kiezen die volledig aansluit bij jouw voorkeur. In de sfeervolle Erkerkamer is ‘Blue Grey’ de basiskleur, een zachte tint die in combinatie met de natuurlijke materialen een oase van rust creëert. Vanuit de Tuinkamer krijg je een betoverende kijk op het mooie landgoed van Mas Isa. Isabelle Thoelen koos ‘Loft White’ als belangrijkste tint om deze ruimte een rustiek karakter te geven. Zonder enige twijfel is de Torenkamer de meest inspirerende en intieme ruimte van dit verblijf. Op het bedlinnen staan tropische vogels met rode veren, tinten die perfect samenvloeien met de ‘Terre d’Egypte Red’ kleur van de muren. Tot slot is er nog de Zonnekamer, de topfavoriet van alle zomerse zielen. Een mix van sfeervol licht,  gouden accenten en de ‘Mellow Yellow’-kleur laten de zon door deze ruimte schijnen.

(Lees verder onder de foto’s.)

Mas Isa
© Mas Isa
Mas Isa
© Mas Isa
© Mas Isa

Liefde voor Limburg

Bij Mas Isa heeft de ochtendstond goud in de mond. Als gast kan je uit twee verschillende ontbijtformules kiezen: een mand vol lekkers die de gastrvrouw aan de deur van je vakantieverblijf afzet of een ontbijt in de tuinkamer, een romantische setting met zicht op grazende hertjes. Overdag doet de geur van versgebakken zoete zondes elke smulpaap verlangen naar de lekkernijen die ze hier bereidt met streekfruit. Het geheime ingrediënt van deze taartjes? Liefde.   

De omgeving bulkt van de natuurdomeinen die tijdens het bloesemseizoen extra magisch zijn om te voet, per fiets of zelfs per Vespa te verkennen. Van zodra deze bloeiende flower power met de noorderzon verdwijnt, breekt het plukseizoen aan en vliegen de fruitige aroma’s door de Haspengouwse boomgaarden. Dit decor is de plek bij uitstek voor een smakelijke picknick. In Bokrijk kan je dwars door het water fietsen en in Bosland tussen de bomen, twee orginele activiteiten die je zeker moet afvinken. Padvinders die deze streek liever al wandelend ontdekken, kunnen één van de vele routes volgen langs glooiende landschappen, charmante marktjes en pittoreske dorpen. Geef deze klein maar fijne plekjes extra pit en snuif de bruisende sfeer op in grote steden als Hasselt, Gent, of Sint-Truiden die op een steenworp van deze guesthouse liggen. ‘Of er voldoende te beleven valt in deze omgeving?’ Absoluut!

Door Eline September.

Mag de poort van het charmante Mas Isa voor jou alvast openzwaaien? Dan kan je dit hier al even laten weten zodat je zeker niet voor gesloten deuren staat.

 

Mas Isa
© Mas Isa
Mas Isa
© Mas Isa
© Mas Isa
Mas Isa
© Mas Isa

Ontdek nog meer artikels over ...