SOMM
SOMM

Sommelier en ondernemer Marina Claus is een bekend gezicht in de Gentse horeca. Haar wijnbar SOMM is al een tijdje genesteld in de nieuwe Tondelierwijk, in het noorden van Gent, en onlangs nam ze de beslissing om er een aantal concepten in onder te brengen: Bar Homard, Bar à Vin, maar ook een academy en een mogelijkheid om op maat, in haar woorden: Sur Mesure, te werken.

De twee concepten Bar Homard en Bar à Vin lopen tegelijk, maar er zijn wel aparte ruimtes voorzien in het restaurant. Zo kun je er altijd terecht voor een glas bubbels of andere wijn met bijhorende bites. De kaart met barbites is uitgebreid, gevarieerd en democratisch geprijsd (vanaf € 15). Tip: neem een glas champagne met twee oesters natuur voor maar € 14!
Wie uitgebreider wil tafelen en er meteen een romantische avond van wil maken, reserveert een plekje in het hogergelegen Bar Homard. Daar staat het edelste aller schaaldieren op een schavot, met een driegangen kreeftenmenu voor maar € 69 en een aparte kaart met verschillende kreeftbereidingen. Voor wie dat niet lust, is er burrata, steak tartaar of een vegetarische bereiding.

Door Toni De Coninck
Foto’s: © the content crew

Tondelierlaan 25, Gent. Open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 18:30. Lunch start vanaf september. Reserveren voor beide concepten kan via de website. Daar vind je overigens ook meer informatie over de academy en Sur Mesure.

SOMM
SOMM
SOMM
SOMM

Ontdek nog meer artikels over ...