Met Wijnatelier Sur Lattes brengt Pieter Fraeyman, een van de bekendste sommeliers van het land, een wijn- en foodbeleving naar je thuis. Er zijn drie verschillende formules: een wijndegustatie, een food- & winebeleving met gerechten en wijnpairing, én kelderadvies. Pieter: ‘Dat laatste is echt een onontgonnen terrein in België. Mensen hebben soms echt schatten liggen in de wijnkelder zonder goed te beseffen wat ze ermee aan moeten. Anderen hebben wél de kennis, maar het ontbreekt hen vaak aan tijd om orde te scheppen in de verzameling van jaren.’ Pieter wil ook jonge mensen helpen met de opstart van een wijnkelder. Waarmee begin je? Wat moet je wanneer drinken? Wat is een investering waard?

Maar er is meer. Pieter organiseert ook wijnproeverijen aan huis, en biedt naar wens ook een volledig menu bij de wijnen. ‘Het is wel belangrijk om duidelijk te maken dat dit – uiteraard – niet over de keuken van Hertog Jan gaat. Die draagt de handtekening van Gert De Mangeleer en is ook veel te bewerkelijk om in de huiskamer uit te voeren. Ik maak toegankelijke gerechten met verfijnde producten.’

WIN een wijndegustatie aan huis voor 6 personen, met Pieter Fraeyman.

WAT moet je doen?
Stuur ons een mail via deze link, en vertel ons wat je favoriete wijn (of druif) is. Vermeld ook je adres en telefoonnummer.

The smallprint
Er wordt geen correspondentie gevoerd over deze wedstrijd. Wij verwittigen de winnaar en enkel de winnaar. De wedstrijd loopt tot vrijdag 3 februari 2023 23u59.

wijndegustatie
Pieter Fraeyman
wijntasting

Ontdek nog meer artikels over ...