Geen enkele plek ter wereld die de übergezelligheid zo treffend kan oproepen als een Duitse kerstmarkt. Je vindt die er doorgaans in zowat alle steden en stadjes, maar ook de peperkoek en glühwein moeten dit jaar even op stal blijven. De borrel en braadworst doen we thuis over, en we proppen een paar extra kaarsjes op de vensterbank. Want hey, het is niet omdat we afstand moeten houden, dat we elkaar loslaten. En hoe kun je beter voor verbinding zorgen dan door licht in de duisternis te brengen?

Onze vrienden en partners van de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme vonden dat we die sfeer toch moesten proberen vasthouden, zelfs al is er geen fysieke kerstmarkt. Ze stuurden ons een enorme doos met – o mysterie! – een geheimzinnig zakje per adventzondag. En de niet mis te verstane boodschap dat we elke zondag van de advent zo’n zakje mochten openen. Niet vroeger, niet later. Het laatste zakje mag op kerstavond worden ontsluierd.

Fijn, dachten we. En ook nog: ‘Danke schön!’ Maar was het heel misschien, durfden we hopen, misschien, als we het netjes aan de kerstman zouden vragen, eventueel niet mogelijk nog een éxtra doos op de kop te tikken voor onze lezertjes? Althans, voor één van onze lezers? Dan zou die thuis ook van een stukje Duitse kerstmarkt kunnen genieten!

Welaan dan, zo gezegd, zo gedaan, en prompt werd een tweede doos per rendier door het zwerk gestuurd! Wij weten intussen stiekem al wat er gisteren, op de eerste adventzondag in ons geheimzinnige zakje zat. Ben je ook nieuwsgierig? Op de foto’s lichten we al een tipje van de sluier op. Om de rest te weten te komen, moet je meedoen met ons #GermanChristmasAtHome spel.

Wat moet je doen? Eenvoudig. Stuur ons via deze link een mailtje met het antwoord op deze vraag: Uit welke Duitse stad komen de typische Printen, heerlijk zoets op basis van peperkoek?
A. Keulen
B. Düsseldorf
C. Aken

Wees er snel bij, want we maken de winnaar vrijdagavond 4 december al bekend!

#GermanChristmasAtHome
#GermanyTourism

PS: Nog even zien hoe het er andere jaren aan toegaat? Check deze link.

Ontdek nog meer artikels over ...