De slogan ‘come up, slow down’ is dan ook zeer toepasselijk. Hoewel Gstaad bekend staat als een van de meest exclusieve wintersportplaatsen ter wereld, is er veel meer dan dat. Gstaad is omringd door 5 valleien en beschikt over bijna 300 kilometer aan wandelpaden. Het dorp wordt in de zomer omgetoverd tot een wandelparadijs dat je in contact brengt met zijn prachtige natuur.

Zo is er bijvoorbeeld de wandeling van Horneggli naar de top van Rinderberg die zeker de moeite waard is om te ontdekken met je gezin. Deze aangename wandelroute is makkelijk te bereiken met de trein en duurt ongeveer 2 uur en een half. Op vijf minuten van het station van het dorpje Schönried kan je de stoeltjeslift nemen naar het startpunt van de wandeling: Horneggli. Het 5,81 kilometer lange pad is één van de meest prettige en gezinsvriendelijke routes om te voet te ontdekken.

In Horneggli op 1.247 meter hoogte ga je verder op het alpenpad dat je van Hornberg naar Parwengen leidt. Vanaf daar stap je naar de top van de Rinderberg die maar liefst 2.079 meter hoog is. Het is een gemakkelijke klim die een panoramische blik werpt op de hoofdweg van de Alpen. De Rinderberg gelegen tussen Zweisimmen en Gstaad staat dan ook bekend om zijn wandelmogelijkheden in de zomer en vormt de ideale reisbestemming voor natuurliefhebbers. Wanneer je op de top staat, kan je even de tijd nemen om het alpenlandschap in je op te nemen en tot rust te komen.

Het uitzicht in de gondelbaan is een streling voor het oog

Begint je maag te knorren van al dat wandelen? Geen nood! Wanneer je een snelle afdaling maakt, kan je terecht in het charmante bergrestaurant Rinderberg op ongeveer 2.000 meter hoogte. Daar kan je jouw smaakpapillen verwennen met de traditionele Zwitserse keuken en regionale specialiteiten. Meer zin in fondue? Dan kan je jouw fondue backpack bestellen die alle ingrediënten en benodigdheden bevat om te genieten van een kaasfondue in open lucht. Je kunt de rugzak in heel wat melkerijen vinden!

Na een stevige maaltijd kan je even uitblazen in één van de ligstoelen op het grote zonneterras. Aan de kleine bergbeklimmers is er natuurlijk ook gedacht. Nabij het restaurant bevindt zich een speeltuin waar ze goed kunnen ravotten. Om het eindpunt van de tocht te bereiken, kan je de kabelbaan nemen die je terugbrengt naar het dorp Zweisimmen. Het uitzicht in de gondelbaan is een streling voor het oog. Gedurende 20 minuutjes kan je genieten van de alpenweiden vol met alpenrozen, gentiaan en boterbloemen. De avonturiers van 12 jaar of ouder kunnen halverwege de gondelbaan de scooter nemen om de rest van de berg mee af te dalen. Na een dag vol wonderlijk genieten kom je aan in het dorpscentrum van Zweisimmen.

Meer info?
www.gstaad.ch

Ontdek nog meer artikels over ...