Geniet van de laatste zonnestralen in een strandstoel op het zuidgericht terras, een moment van pure ontspanning

Droomproject & emotioneel eerbetoon

Stap binnen bij WOWie & Germain en laat je betoveren door dit magische strandhuis. De honesty bar is gevuld met lokale aperitiefjes, een walm van versgebakken koekjes zweeft door de vakantiewoning en op de tafel ligt een persoonlijke kaart van gastvrouw Lisette In’t Veld om je hartelijk te ontvangen.

In de jaren ’80 deed het pand van WOWie & Germain dienst als tearoom. Zowel dit cosy huisje als het aanpalend hotel Westland werden door de vader en nonkel van Lisette uitgebaat. Na enkele succesvolle jaren sloten de deuren van deze tearoom en stond dit gebouw jarenlang te verkommeren. Samen met haar echtgenoot besloot ze in deze familieparel haar droomproject te realiseren, een vakantiewoning in Oostduinkerke. De naam van dit verblijf heeft voor Lisette een emotionele waarde. WOWie en Germain zijn de bijnamen van haar schoonvader en nonkel, een eerbetoon aan deze twee heren.

Daar waar jong & oud zich thuis voelen

Het verblijf is creatief, eigentijds en toch übergezellig ingericht. Goudkleurige details geven een verfijnde toets aan het pure karakter van de natuurlijke materialen. Met de afwisseling tussen leefruimtes waar heel wat te beleven valt, knusse slaapkamers en zones die rust uitstralen, wil Lisette een woning creëren waar iedereen zich thuisvoelt. Met de 4 slaapkamers en evenveel badkamers biedt deze villa plaats voor maar liefst 8 volwassenen en 9 kinderen.

Verwen je handen met de ecologische Humdakin-zeep waar natuurlijke extracten van duindoorn en kamille milde aroma’s verspreiden. De badkamer is voorzien van een breed assortiment handdoeken en strandlakens, de ideale dekentjes voor een romantische picknick. Met een semiprofessionele keuken inclusief ontbijtbar, ruime eet- en woonkamer, tal van luxefaciliteiten en gezelschapsspellen zullen jong en oud zich hier geen minuut vervelen. Geniet van de laatste zonnestralen in een strandstoel op het zuidgericht terras, een moment van pure ontspanning.

(Lees verder onder de foto’s.)

WOWie & Germain
WOWie & Germain
WOWie & Germain

Lokale lekkernijen & gouden tips

Bij WOWie & Germain wil Lisette haar gasten zo goed mogelijk ontzorgen. Hoogkwalitatieve koffiebonen, allerlei theesoorten en ambachtelijk roomijs van de boerderij staan steeds voor je hele gezelschap klaar. In de honesty bar vind je bovendien lokaal gebrouwen biertjes, wijn en limonades. Op aanvraag kunnen er tal van lekkernijen voorzien worden: kraakvers brood, streekproducten van de Beauvoordse Walhoeve en een hemels ontbijt. Laat ’s avonds een kok aan huis komen die je in de culinaire watten legt of reserveer seizoensgebonden gerechten bij de omliggende restaurants.

In de omgeving van Wowie & Germain vind je een brede waaier aan wandelroutes. Laat je betoveren door de mooie vergezichten over uitgestrekte akkers, luister naar de verhalen van lokale vissers en kom tot rust in de bijzondere natuur die je van een moerasbos naar een duinenmassief loodst. Verken je deze regio liever met de fiets? Dan stuurt gastvrouw Lisette jou alvast met twee gouden tips op pad: de Frontroute 14-18 door Nieuwpoort en de Cogge-Geeraert fietsroute langs historische monumenten die je onderdompelen in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Aan de kust is er altijd wel iets te beleven. Ga op zoek naar wenteltrapjes, aangespoelde strandvondsten die het gezang van de zee koesteren. Bouw zandkastelen bij vloed en een dam bij eb, ga op jacht naar grijze garnalen en breek de wilde golven tijdens het surfen. Laat je verrassen door het natuurschoon dat Oostduinkerke te bieden heeft.

Foto’s: © WOWie & Germain.

Zin om een weekendje uit te waaien aan de kust? Zet hier alvast je eerste sprong in de juiste richting en prik een datum om je aan de 28 daaropvolgende stappen te wagen.

 

WOWie & Germain

Ontdek nog meer artikels over ...