Een plek om te vertragen en even los te koppelen van de dagelijkse drukte, dat is de filosofie achter de prachtige Loof cabin in het Limburgse Hoeselt. Het houten huis heeft een unieke, eigen persoonlijkheid en strak design met grote raampartijen die de groene omgeving binnenbrengen in het moderne interieur dat een tikkeltje industrieel, maar toch warm en huiselijk is dankzij het gebruik van doordachte materiaal- en kleurcombinaties. Door de originele constructie op palen ontwaak je elke ochtend tussen de bomen en geniet je van de rust op het ruime terras dat zich daadwerkelijk tussen het gebladerte bevindt.

Ook de keuken is volledig uitgerust en de badkamer is op z’n zachtst gezegd luxueus voor een ‘boshuis’, inclusief echt toilet en inloopdouche. Linnengoed, koffie, thee, zeep, shampoo en brandhout zijn steeds in de prijs inbegrepen. Achter een schuifwand in de leefruimte vind je een heerlijk zacht tweepersoonsbed. De cabin is dan ook de ideale plek om even te unpluggen met twee, letterlijk en figuurlijk want op wifi of kabel-tv moet je hier niet rekenen. De enige verbinding die je nodig hebt bij Loof is die met de natuur.

Natuur in overvloed

Loof ligt aan de poort van Haspengouw, met tientallen kilometers wandel- en fietsroutes door de glooiende landschappen met boomgaarden en kastelen. De cabin is dan ook de ideale uitvalsbasis om dit ‘Toscane van Vlaanderen’ te verkennen en voor een stevige dosis natuur, cultuur, of gastronomie. Te voet kan je op enkele honderden meters afstand (bij de kruising van de Tommenstraat en de Repenstraat) aansluiten op de ‘Kluizenaarswandeling’ (6km) of de korte Kluizenaarswandeling (4 km). Per fiets bereik je zo knooppunten 119 en 130 en trap je 9km naar Tongeren – de oudste stad van België – en 12km naar Alden Bieden. Ook kan je inpikken op de bekende ‘Bloesemroute’ (38km) die je door typisch Haspengouwse dorpjes en landschappen via het mooie Borgloon en Kortessem weer terugbrengt.

(Lees verder onder de foto’s.)

 

Loof
Loof

Opening 2022: Bast

Goed nieuws! In de loop van 2022 opent een tweede droomplek voor twee in Belgisch Limburg. Ook Bast belooft een baken van rust te worden in een zee van groen waar traagheid zegeviert. De cabin is eveneens met zorg vormgegeven en omarmt de bomen en het loofbos. Het interieur zal baden in een steeds wisselend licht dat door de bomen gefilterd wordt. Vanuit het bed geniet je iedere ochtend van een prachtige zonsopgang, om je vervolgens te verplaatsen naar het dromerige ligbad onder het dakraam in de centrale patio. Zoals de uitbaters van Loof  en Bast het zelf zeggen, ‘je hout ervan’.

Foto’s: © Loof Cabin.

Wil jij ook graag even weg van de wereld vertoeven in een van deze mooie cabins? Check dan zeker de website voor alle nodige info. #stayjuned

Bast
Bast

Ontdek nog meer artikels over ...