Chocolate Nation
België mag met veel trots een nieuwe aanwinst presenteren. Het grootste chocolademuseum ter wereld ligt in hartje Antwerpen, op het Astridplein tegenover het Centraal Station. Chocolate Nation is een streling voor het oog en brengt informatie over chocolade op een luchtige manier. De kleuren en animaties vormen een waar schouwspel dat iedereen kan bekoren, zowel jong als oud.
Als je binnenkomt, merk je meteen dat het een ware belevenis zal worden. Je ruikt de chocolade, maar de geur is niet overheersend. Aan de ingang krijg je een draagbare audiogids die in elke ruimte meer informatie geeft over chocolade. Chocolate Nation geeft je op een buitengewone manier inzicht in het verwerkingsproces van chocolade. Van cacaoboon tot afgewerkt product, alle info komt je op een hapklare manier tegemoet.
Last but not least, op het einde van je bezoek proef je van verschillende soorten chocolade. Er zijn ongeveer 10 chocolade dispensers waar je naar hartenlust van kunt proeven. Probeer zeker de Ruby of Gold chocolade, deze zijn werkelijk om duimen en vingers van af te likken.

Octave
Na de chocolate experience krijgen we een soort behind the scenes rondleiding van Cathérine, de marketing manager. We komen te weten dat Octaaf Callebaut eigenlijk uit een brouwersfamilie komt en uiteindelijk in de chocolade is terechtgekomen. Verder vertelt Cathérine ook over de slow start die het museum kende, maar dat die door de 25.000 bezoekers al ruimschoots werd goedgemaakt. Uiteraard hebben we na het museumbezoek honger gekregen en gaan we het nieuwe restaurant ‘Octave’ ontdekken.
Octave ademt een sfeer die doet denken aan vervlogen tijden. Het interieur bestaat uit een mooie combinatie van goud, turkoois en zachtroze. Op de achtergrond speelt zachte jazzy muziek. Het eten is er lekker, maar niet alle gerechten bevatten verwijzingen naar chocolade. Wij proefden van o.a. pompoenhummus met cacaobrood, maar de cacaotoetsen vielen ons helemaal niet op. Al was het wel heel erg lekker.
Naast het restaurant biedt Octave ook ruimte voor private events en is er een businessruimte die kan worden gereserveerd.

Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen

Bovendien staat de kaart vol met grappige en interessante weetjes

Park den Brandt
Een park vol verwijzingen naar vervlogen tijden is de ideale plek om mensen culinair te verwennen. De koetshuizen doen denken aan tijden van weleer en ze maken hun oude glorie tot op de dag van vandaag waar. Een verslag van een avond waar we van hebben genoten.
Murni
We zien een wegwijzer met pijlen die in tegenovergestelde richtingen wijzen. Tijd dus om een goede keuze te maken. We vragen ons af wat we eerst zouden doen. Eerst een aperitiefje? Of toch maar eerst iets eten en dan een digestiefje? Uiteindelijk kiezen we ervoor om toch maar eerst een hapje te gaan eten. Een pad leidt doorheen het park en we staan versteld van de mooie omgeving.
In een koetshuis ligt Murni, een restaurant dat zich liet inspireren door de Indonesische keuken en ook wel een beetje door de Midden-Oosterse keuken. Murni betekent zoveel als puur of zuiver in het Indonesisch en deze naam is volledig terecht.
Je treedt binnen in een oase van rust. Het interieur ziet er trendy uit, maar dan op een stijlvolle manier. Alles heeft een groene tint die wordt aangevuld met gouden accenten. Er is een muur bedekt met mos, of in ieder geval met een soort plant. Wat verder in het restaurant is er een andere zaal met een prachtige accentmuur. Murni straalt een soort rust uit en we voelen ons meteen welkom. We genieten van de beroemde shakshuka en een heerlijke pompoencurry. Lekker, vegetarisch én gezond. Ons bezoek aan Murni is voor herhaling vatbaar.

Beukenlaan 12
2020 Antwerpen

The Pharmacy
The Pharmacy heeft onlangs een tweede vestiging geopend. De bekende cocktailbar is overgewaaid van het mondaine Knokke naar het bruisende Antwerpen. The Pharmacy ligt goed verstopt, althans voor ons dan toch. We volgen de wegwijzer en vinden restaurant Danieli Il Divino. Na even zoeken ontdekken we dat The Pharmacy op een soort zolderkamer ligt, boven het restaurant dus. Via de trap gaan we naar boven en komen we binnen in een excentrieke en mooie kamer. We geven geen spoilers, de sfeer is zo uniek dat je die zelf moet komen opsnuiven.
In deze cocktailbar staan familie, vrienden en innovatie heel erg centraal. De cocktails die je hier proeft zijn lekker, punt. Het zijn stuk voor stuk pareltjes en je begrijpt meteen waarom bartender Hannah tot de 12 beste bartenders ter wereld hoort. Bovendien staat de kaart vol met grappige en interessante weetjes, zo heb je telkens voer voor uiterst verlichte gesprekken. Santé!

Beukenlaan 12
2020 Antwerpen

Door Gracedyne Neirynck.
Foto’s: Tessa Laget.

Ontdek nog meer artikels over ...