Ontspannen, sporten en overnachten, in de Gavers kan het allemaal… en voor iedereen. Jong of net iets ouder, je vindt er sowieso jouw ding! Wegdromen doe je in een vakantiewoning, in een safaritent, een tipi, een trekkershut, op de camping of in de jeugdherberg. Overdag fiets en wandel je langs het water en in het groen. Dankzij de knooppunten zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Je kiest voor een vlak parcours langs de Dender of je waagt je aan de steilere hellingen van o.a. de befaamde Muur van Geraardsbergen. De stad van de mattentaart en de échte Manneke Pis.

Voor nog meer waterpret duik je ook nog even het Gaversbad in

Voor de speelvogels is er een lasershoot, een minigolf, zijn er trampolines en een speeltuin. Of wat dacht je van een race met de gocart? Op de tennisterreinen en het polyvalent buitenterrein zijn de sporters aan zet. En groepen kunnen mits reservatie een initiatie boogschieten en muurklimmen volgen.
Op het water dobber je rond met een pedalo, kajak, kano, roeiboot of waterfiets … Of je leeft je uit op het WOW Waterpark. Met rondvaartboot het Gaverveer maak je een rustig tochtje op de Gaversplas en Poelaertplas.
Liever wat chillen en relaxen? Dan moet je naar ons strand, want in de kleurrijke hangmatten is het lekker luieren. Verder heeft het zandstrand een waterspeeltuin én een airtrampoline.
Voor nog meer waterpret duik je ook nog even het Gaversbad in. Je vindt er een 25-meterbad, een speelkreek met draaibad, een instructiebad en voor de kleuters is er een plons- en ploeterbad. Verder is er nog een sauna en zijn er verschillende whirlpools en jetstream, een waterglijbaan en een waterval, massagewand en buitenbad.

Voor wie een feestje organiseert is er zaal De Doos. Een polyvalente zaal voor vergaderingen, evenementen en feesten, teambuildings en sportactiviteiten. Je kunt er o.a. volleyballen, voetballen, basketten, badmintonnen, tafeltennissen en muurkaatsen. Het complex ligt centraal op het domein. Er zijn 2 zalen die je samen of apart kunt huren.
Los van het vaste, recreatieve aanbod vinden er jaarlijks heel wat evenementen plaats in de Gavers. Plezier verzekerd tijdens het Paasfeest, Proef de Gavers (opendeurdag), Spruitenbal (doe-dag voor kinderen van 6 tot 12 jaar) en Halloween. In de paas- en zomervakantie kun je iedere woensdag een gratis kindervoorstelling meepikken in de Doos. En dan zijn er nog tal van externe organisaties: georganiseerde wandeltochten, Titan Swim, Challenge Triatlon, festivals, noem maar op.

Wie meer wil vernemen over de Gavers surft naar www.degavers.be of volgt ons op facebook: https://www.facebook.com/provinciaaldomeindegavers/

Ontdek nog meer artikels over ...