In Ronse kan je momenteel uit maar liefst 25 verblijfsadresjes jouw topfavoriet selecteren, en dat aantal neemt elk jaar alleen maar toe. In dit kloppende hart van de Vlaamse Ardennen vind je een handvol B&B’s en een dozijn vakantiewoningen terug. Aan dit logeerpakket voegen ze bovendien nog unieke hotels, jeugdlogies en een (tijdelijk) camperterrein toe, een samenbundeling van sfeervolle parels die allemaal hun eigen troeven uitspelen. Verkies jij een landelijke overnachtingsplek waar sereniteit primeert? Val je in zwijm voor een betoverende slaapkamer in een historische setting of ben je eerder een liefhebber van gastronomische hotels waar je op culinair avontuur vertrekt? In Ronse vind je ongetwijfeld een logie dat volledig aansluit bij jouw behoeften. Snuister hier alvast tussen de verschillende logeeradresjes.

Wees gerust: tussen deze sfeervolle logies kan je geen foute keuze maken.

Charmante logies met pit

Op deze brede waaier aan logementen is Visit Ronse terecht trots. Niet alleen de gezellige locaties, maar ook de lokale uitbaters zet de toeristische dienst graag in de verf. In de nieuwe promofilmpjes stellen zestien gastvrije ondernemers hun logement voor aan elke reisfanaat die al eens wil proeven van de sfeer in het Zuid-Vlaamse heuvelland. Van deze charmante logies met pit kan je via deze weg al een glimp opvangen.

Nieuwsgierige zielen waarbij een voorproevertje van deze verschillende verblijfsadressen als muziek in de oren klinkt, neemt Visit Ronse mee op virtuele wandeling. Snuif de warme sfeer op in de charmehotels, laat de smaakvolle ontbijttafels jouw culinaire fantasie prikkelen en droom weg op de zonnige terrassen van de vakantiehuisjes.
Wees gerust: tussen deze sfeervolle logies kan je geen foute keuze maken.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Visit Ronse
© Visit Ronse
Ronse
© Visit Ronse
Kruip na dit gastronomisch genot gelukzalig onder de wol van jouw verblijf.

Padvindersparadijs

Ronse stond vroeger bekend om haar textiel, maar is vandaag vooral een bruisende stad en een fiets- en wandelparadijs waar je heerlijk kan vertoeven in een oase van rust. Als wielrenner kan je jezelf uitdagen door de iconische hellingen te beklimmen. Padvinders halen de speurneus in zichzelf naar boven en gaan in het mysterieuze Muziekbos op zoek naar de opmerkelijke Geuzentoren. Vroeger kon je jouw ogen boven op de toren rijkelijk de kost geven met een weids uitzicht over de Vlaamse Ardennen. Van deze adembenemende panorama’s kan je in het Hotondbos nog steeds genieten. Trek je stapschoenen aan en wandel naar het hoogste punt van Oost-Vlaanderen.

Must, het museum dat de textielindustrie van Ronse belicht, doet het hart van elke cultuurliefhebber sneller kloppen. Het Must is gevestigd in de oude textielfabriek Cambier-Robette in historische site Hoge Mote. Na een reis door de textielgeschiedenis kan je nog een gratis art-decowandeling volgen. Deze kunstzinnige activiteit is zowel online als aan de balie van het rolstoeltoegankelijke belevingscentrum Hoge Mote te verkrijgen. De deuren van deze historische site waaien voor het publiek elke dag open. Aan de hand van interactieve schermen, virtual reality en historisch beeldmateriaal kan je jezelf onderdompelen in de stadsgeschiedenis. Visit Ronse biedt ook gegidste rondleidingen aan waarvoor ze een beroep doen op erkende stads- en natuurgidsen die zich de titel van stadsambassadeur eigen mogen maken. Hier ben je voor gezinsvriendelijke wandelingen, avontuurlijke dagtochtjes en uitdagende parcours aan het juiste adres. Op hun website kan je steeds terecht voor een extra woordje uitleg en foto’s van de verschillende activiteiten.

Gastronomisch genot

Verwen jezelf na een fysieke activiteit met een flinke portie welverdiende ontspanning. Spring binnen bij een van de hippe horecazaken in het pittoreske stadscentrum. Op de menukaart van deze culinaire locaties primeren lokale producten met pure smaken. Kruip na dit gastronomisch genot gelukzalig onder de wol van jouw verblijf. Ontwaak door het geluid van tjirpende vogeltjes en de geur van vers gemaaid gras te midden van groene heuvels. Een unieke ervaring om niet snel te vergeten.

Door Eline September.

Benieuwd wat Ronse nog meer te bieden heeft? Begin alvast te verkennen op visitronse.be. #stayjuned

 

© Visit Ronse
© Visit Ronse
© Visit Ronse

Ontdek nog meer artikels over ...