In Polen vind je historische centra die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, unieke architectonische meesterwerken en een groot aandeel groen, en dit alles binnen handbereik. Ook stadsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de musea, ontspannen in de parken en tuinen, of kennismaken met de lokale bevolking en hun gewoonten.

Breng wat Poolse kleuren in je leven

Ver weg van de grote steden voelt een ander soort Polen afgelegen en ongerept aan. Goed gemarkeerde wandelroutes leiden je doorheen prachtige bossen, langs brede rivieren, meren en door bergpassen. Honderden kilometers aan wandelpaden, ondergrondse grottenstelsels en zelfs watervallen vormen het beste decor voor outdoorfun.

Het Poolse platteland is een verborgen juweel vol natuurschoon, gastronomie, actief avontuur en cultuur. Het kleine dorpje Zalipie, bijvoorbeeld, gelegen in het zuidoosten van Polen is de droom van elke Instagrammer, vol met mooie bloemen en met de hand beschilderde huisjes. Zalipie, vol met bloemenmuurschilderingen, houten huizen en weiden met wilde bloemen, is dan ook zonder twijfel een van de meest pittoreske en charmante dorpjes om te bezoeken.

In het oosten van Polen vind je het Land van de Open Luiken. De houten bucolische gebouwen onderscheiden zich door de levendige en kleurrijke ramen die de gevels sieren. Een pad voert je door de dorpen Trześcianka, Soce en Puchły.

Verken de noordkust van Polen met de routes langs de kust van het schiereiland Hel. Stop om te ontspannen op enkele van de zandstranden die aan de glinsterende Oostzee liggen of ontdek Gdansk, Sopot en Gdynia die samen de Driestad vormen – een kusttrio met een bruisend strandleven, betaalbare restaurants, eersteklas accommodatie en een kosmopolitisch nachtleven.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Polish Tourism Organisation
© Polish Tourism Organisation I Marek Jankowski
© Polish Tourism Organisation
© Polish Tourism Organisation
Big city life

In elke Poolse stad heerst een bijzondere en unieke sfeer. Door hun individuele geschiedenis en cultureel erfgoed, unieke architectuur en onafhankelijke waarden, bieden ze aantrekkelijke attracties voor zelfs de meest veeleisende toeristen.

Krakau staat bekend als de mooiste stad van Polen, en terecht. Je vindt er weelderig groene parken, magische koninklijke kastelen, en rivieroevers die bruisen van het leven. Ontdek de wevende waterwegen, de gotische architectuur en de gezellige cafés van Wrocław.

Gelegen aan de oevers van de rivier de Oder met meer dan 100 bruggen die de eilanden en waterwegen doorkruisen, is het geen verrassing dat Wroclaw de charmante bijnaam het ‘Venetië van Polen’ heeft gekregen.

De Poolse hoofdstad zit op haar beurt vol met wereldberoemde attracties, verborgen juweeltjes en groene ruimten waar oud en nieuw samenkomen. De oude binnenstad van Warschau, die na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer is opgebouwd, met zijn pastelkleurige gevels en geplaveide straten, staat vol met kerken, paleizen en openluchtcafés.

Staat Polen ondertussen al op je bucketlist? Check zeker polen.travel voor nog meer inspiratie. De Poolse Dienst voor Toerisme is bovendien trotse partner van de Best Roadtrip-categorie van de Belgian Travel Blog Awards die op 18 maart 2022 uitgereikt worden in Namen door Thx.agency (vroeger Sound of C). #btba2022 #stayjuned

 

© Polish Tourism Organisation
© Polish Tourism Organisation
© Polish Tourism Organisation

Ontdek nog meer artikels over ...