Zo vrij als een vogel

Stress en verplichtingen bestaan niet op dit prachtige stukje aarde. Zeker niet wanneer je ervoor kiest om te backpacken ervaar je er een verlossende vrijheid. Elke dag is er een nieuw avontuur dat van A tot Z door jou uitgestippeld wordt.

Van cultuur tot natuur

Elk land in Centraal- en Zuid-Amerika kent wel een rijke cultuur die zich enerzijds vertaalt in bijzondere tradities en rituelen, en anderzijds in imposante architecturale parels. Tijdens een rondreis Peru, bijvoorbeeld, zal de iconische Inca-stad Machu Picchu – die ook nog eens erkend is als UNESO-werelderfgoed –  je ongetwijfeld weten te betoveren.

Ook de natuur is er simpelweg indrukwekkend. Er zijn maar weinig bestemmingen die eenzelfde waaier aan unieke landschappen kennen. Van eindeloze regenwouden tot gigantische watervallen en van uitgestrekte zoutvlaktes tot steile bergkammen.

(Lees verder onder de foto’s.)

© Victor He Yam
© Jonatan Lewzuk
© Alexander Schimmeck

Een nieuwe dag, een nieuw avontuur

Net die uitzonderlijke combinatie van natuur en cultuur maakt dat geen enkele vakantiedag in Centraal- of Zuid-Amerika er hetzelfde moet uitzien. Je kan er gletsjers bewandelen in Patagonië, de Amazone ontdekken per boot in Brazilië, of de couleur locale ontdekken in Colombia. Een rondreis Costa Rica, bijvoorbeeld, biedt je zelfs op één bestemming de ideale combinatie van idyllische stranden, tropische jungles inclusief bijzondere viervoeters en een bruisend nachtleven in de steden.

Voor elk budget wat wils

Eten, slapen, transport, … het kan in deze landen allemaal met een relatief beperkt budget. Maar ook wiens natuurlijke habitat toch eerder die van een luxebeest is, hoeft niet erg ver te zoeken om de meest unieke logies aan zijn reisroute toe te voegen. Denk infinity pools, sprookjesachtige boomhutten en onbetaalbare vergezichten.

Zin in nog meer Zuid- of Centraal Amerika?

 

© Arto Marttinen
© J. Amill Santiago
© Berti Benbanaste
© Pirata Studio Film
© Fernando Alvarez Rodriguez

Ontdek nog meer artikels over ...