Poznan – de kleurrijke hoofdstad van Wielkopolska 

Poznan is de vijfde grootste stad van Polen en de hoofdstad van Wielkopolska (Groot-Polen), maar toch is deze stad niet of minder bekend bij toeristen. Zonde, maar dat maakt van Poznan wel een ideale bestemming als je op zoek bent naar hidden gems. De troeven van Poznan zijn onder andere de charmante old town, de oudste kerk van Polen, de kleurrijke huurhuisjes en als pronkstuk is er het stadhuis in Renaissancestijl. Naast al dit citytrip materiaal strijkt in Poznan ook de grootste industriebeurs van Polen neer: ITM Industry Europe, van 30 mei tot en met 2 juni 2023.

Poznan
Lublin
Lubelskie
De regio Tarnów, ook wel Pools Toscane genoemd, biedt niet alleen lekkere wijn, maar ook authentieke lokale gerechten

Lubelskie – een grensgebied vol verrassingen 

In de regio Lubelskie, gelegen tussen de rivieren Vistula en Bug, komen kunst, cultuur en natuur samen. De hoofdstad van de regio, studentenstad Lublin, weet iedereen omver te blazen door de rijke, multiculturele geschiedenis die de stad heeft gekend. Ook daar kuier je door een pittoreske old town waar architecturale hoogstandjes uit verschillende tijdperken zich afwisselen met hippe tenten. Klim naar het oude kasteel, gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Of maak een tijdsreis binnen de muren van het Nationaal Museum Lublin.
Verder binnen de grenzen van Lubelskie tref je Kraina Wawozow aan. Of met andere woorden: het Land van de Lösskloven. Lösskloven zijn holle wegen die zijn uitgesleten in het bos. Je vindt hier de grootste concentratie Lösskloven van Europa. Het hart van de regio is de rivier Wisła met zijn prachtige binnenwateren, zijrivieren en schilderachtige oevers. Het land van de Lösskloven kent tal van wandel-, fiets-, hike- en paardrijdroutes. Daarnaast telt de omgeving ook enkele mooie stadjes zoals Kazimierz Dolny, Puławy of het spa-kuuroord van Nałęczów.  

Wijnproeven in Malopolska  

Last but not least: wie graag wijnt, kan in de regio Malopolska een van de beste wijnen proeven die Polen te bieden heeft én genieten van een indrukwekkend wijnlandschap. Dankzij de dynamisch ontwikkelende wijngaarden in Zuid-Polen is Polen een opkomend wijnland geworden. De regio Tarnów, ook wel Pools Toscane genoemd, biedt niet alleen lekkere wijn, maar ook authentieke lokale gerechten die perfect matchen met de wijn en een breed scala aan culturele evenementen. Het gebied is enorm toegankelijk en biedt ook een verscheidenheid aan fietspaden die slingeren door adembenemende wijngaarden.

june. tipte eerder dit jaar al dit erg verrassende logies in Polen. Benieuwd wat er nog allemaal te beleven valt in Polen? Op polen.travel vind je honderden ideeën voor je vakantie. Polen is bovendien trotse partner van de Belgian Travel Blog Awards die op 17 maart 2023 uitgereikt worden in Tilburg door Thx.agency. #btba2023 #stayjuned

Lubelskie
Beskidy
Lodz © Sebastian Glapiński

Ontdek nog meer artikels over ...