Het gerenoveerde statige huis dat Hotel Maison Ardois La Ciudadela Marbella herbergt, dateert uit 1929 en is gelegen in de mooie oude binnenstad van Marbella. Aan de buitenkant vallen vooral elementen als de zandstenen gevel, de uitkijktoren en de Mudejar-architectuurelementen op. Eenmaal binnen verrast het interieur met warme kleuren, prachtige houten gewelven en zichtbare kwartsiet wanden.

Je kan er kiezen uit negen elegante kamers, gaande van éénpersoonskamers tot suites, verspreid over drie verdiepingen. Alle accommodaties combineren huiselijkheid met industriële accenten en zijn tot in de puntjes verzorgd, waardoor ze een luxueuze oase van rust vormen. Wil je ontwaken met een fantastisch uitzicht op de bruisende hoofdstraat van de oude stad, Calle Ancha, of liever op de idyllische Andalusische patio? Aan jou de keuze.

(Lees verder onder de foto’s.)

Maison Ardois La Ciudadela
Maison Ardois La Ciudadela
Maison Ardois La Ciudadela

Elk van de gemeenschappelijke ruimtes, waaronder het prachtige dakterras met fenomenaal uitzicht, straalt rust en authenticiteit uit, en nodigt uit om uit te relaxen en nieuwe energie op te doen om de stad te verkennen. Het hotel beschikt over twee gastronomische restaurants. Bij Thaissence maak je een reis rond de wereld met Aziatische en Peruviaanse smaken, zij het met lokale ingrediënten. Enkele meters verderop vind je Afuego, een gezellig culinair adresje waar gergilde vlees- en visspecialiteiten centraal staan.

Maison Ardois La Ciudadela bevindt zich bovendien op minder dan 500 meter van enkele van Marbella’s mooiste stranden, zoals Playa de Venus. Maar ook in het hotel zelf valt meer dan genoeg te beleven, want alle gasten genieten ook nog eens vrije toegang tot onder meer yogalessen en een fitnessclub.

Foto’s: © Maison Ardois La Ciudadela Marbella.

Ook zin om hier even te ontsnappen aan de herfst die in aantocht is? Check dan zeker de website van het hotel. #stayjuned

Ontdek nog meer artikels over ...