Als lezer van june. heb je het recht om nauw betrokken te zijn bij onze werking en de manier waarop wij aan journalistiek en contentcreatie doen. We hoeven geen open deur in te trappen: die manier is niet meer dezelfde als die van tien, twintig jaar geleden. We leven in een visuele wereld, en je hebt nog nauwelijks de tijd om langere stukken te lezen.

Wij hebben de voorbije maanden goed geluisterd naar deze opmerkingen, maar willen ook een groot stuk van onze ziel en identiteit behouden. june. mag geen zoveelste blog worden met honderd foto’s en twintig lijntjes tekst. We willen de standaard op een hoog niveau houden. Dat verdien je als lezer.

Wat doen we dan wel? Laten we zeggen dat de balans tussen tekst en beeld herbekeken wordt. Niet noodzakelijk minder tekst, wel meer foto’s.
We zorgen ook voor een meer innige band tussen onze verschillende media. Onze Instagrampagina toont al maanden de mooiste plekjes om te overnachten in binnen- en buitenland. Die ziel willen we ook meer naar de website brengen. Meer hands-on informatie.
Meer restauranttests ook. june. is een travel & food-magazine, en dat is misschien wel de belangrijkste boodschap, we willen absoluut terug naar die waarden, we willen een premium hospitality magazine zijn.

Maar de pandemie leerde ook meer. Dat june. een zusje verdiende. Of een broertje. Dat is the content crew geworden, een content agency waarmee wij merken uit de hospitality (restaurants, touroperators, hotels, enz.) willen helpen hun communicatie en social media professioneler te maken.

Als je dat allemaal bij elkaar neemt, was het duidelijk dat we daarvoor extra mensen konden gebruiken. We verwelkomden op 1 september Eline Vancraeyveldt (Waregem), master in communicatiewetenschappen met postgraduaat digital storytelling. Eline is verantwoordelijk voor de social media. Eén maand later kwam Rani Guinée (Boechout) ons vervoegen, master in de letterkunde Engels/Nederlands met postgraduaat journalistiek. Veel van hun vruchten staan nu al te lezen op de site, of te bewonderen op Instagram.

Het is een logische stap in ons proces om het steeds beter te willen doen. Met vallen en opstaan. Welkom bij june., Eline en Rani!

Eline Vancraeyveldt
Rani Guinée

Ontdek nog meer artikels over ...