Een uitje naar het grootste meer van Tirol is niet alleen in de zomer een aanrader. Ook in de winter biedt de regio een uitgebreid scala aan activiteiten, en dat voor de hele familie. Het Rofan- en Karwendelgebergte omringen de Achensee, waardoor het meer zich een indrukwekkend fjord waant. Het is de ideale plek om kerst te vieren, en voor een vakantie op latten, zij het om te skiën of om te langlaufen.

De regio bestaat uit vijf skigebieden, met in totaal meer dan 50 kilometer aan pistes. Ze zijn overzichtelijk aangelegd, waardoor het park ook voor gezinnen een wit oefenterrein vormt. De Hubertusabfahrt leidt je door het bos richting het in de zon schitterende meer, en de Mauritzalm-abfahrt loopt dan weer tussen de rotsen. Je vindt er dus zeker wat je zoekt. Ook de langlaufers onder jullie kunnen zich tegoed doen aan meer dan 200 kilometer loipes, de klassieke en de skating variant. Terwijl de beginners de prachtige oevers van de Achensee op eigen tempo ontdekken, kunnen de mensen met wat meer ervaring de uitdagende loipen in de Karwendel bedwingen. De uitstekende infrastructuur, het geavanceerde controlesysteem en de duidelijke wegwijzers maken Achensee de belangrijkste langlaufbestemming van Tirol en misschien zelfs van heel Oostenrijk. Ook daredevils komen aan de Achensee aan hun trekken tijdens het snowkiten of het paragliding. Laat je leiden door de wind in dit witte paradijs en vergeet je ogen niet de kost te geven. Verschillende wandelwegen van in totaal meer dan 150 kilometer bieden de mogelijkheid om te verdwalen in het winterse schilderij. Met of zonder slee door de dalen van de Karwendel, op pad kan je je verwarmen aan de Tiroolse gastvrijheid in de talrijke gezellige berghutten.

In Steinberg am Rofan opent elke dag de deur van de levensgrote adventskalender

De zes rodelbanen aan de Achensee bieden plezier op elk niveau. Sommige zijn gezinsvriendelijk, andere eerder uitdagend. Er zijn twee liften aanwezig, één in Achenkirch en de Rodlexpress in Pertisau, zodat je volledig ontspannen naar beneden kan glijden. ‘s Avonds zorgen deze vijf banen voor een extra dimensie: jong en oud zoeft naar beneden door een sfeervol verlichte rodelbaan. Winter is puur genieten.

Aan de Achensee staat sport en avontuur echter niet alleen centraal. Je vindt er tijdens de wintermaanden ook een unieke kerstmarkt op het meer. Zo dobber je van glühwein naar oliebol en peperkoek in een warme kerstgloed. De kleine kerstmarkt biedt ook handgemaakte producten aan op de boot tijdens de Seeweihnachttour. Aan de Achensee worden eveneens op het land tradities in ere gehouden met een levende kerststal in Achenkirch, waar kerstverhalen voorgelezen worden en de kleintjes peperkoeken en kransen versieren. In Steinberg am Rofan opent elke dag de deur van de levensgrote adventskalender. 24 huizen van het dorp zijn hierin betrokken. Da’s eens wat anders dan de adventskalender gevuld met chocolaatjes!

Het is dan ook geen slecht idee om elke spier in je lijf te ontspannen

Een laatste ultieme troef aan deze Tiroolse regio is de befaamde Tiroler Steinöl. Die olie wordt sinds 1902 op 1500 meter boven het meer uit zwart gesteente gewonnen, en wordt al jaar en dag gebruikt voor zijn heilzame werking. Het is dan ook een essentieel bestanddeel in tal van schoonheids- en verzorgingsproducten. Dit zwarte goud van de Alpen bevat een hoge concentratie aan natuurlijk zwavel, en heeft daardoor een verzorgend effect op ons haar, onze huid, en op het bewegingssysteem. Het Erlebniszentrum Tiroler Steinöl in Vitalberg geeft alle geheimen prijs over de geschiedenis van het familiebedrijf en over het product. Het is dan ook geen slecht idee om elke spier in je lijf te ontspannen en de weldadige werking van de steenolie te testen in een van de talrijke welnesshotels in de regio.

Alle info over wintersport in de Achensee vind je via deze link!

Arrangement

Rieser’s Spa à la carte

  • Ontspannen verblijf voor alle zintuigen, inclusief waardebon van 150 euro geldig op een groot aanbod aan actieve en vitale behandelingen.
  • 5 overnachtingen in een tweepersoonskamer met volpension
  • Geldig van 1 januari 2020 tot 31 december 2020.
  • Prijs: Vanaf € 878 p.p.

Praktisch

Onze toptip: Atoll Achensee

De all-in voor de ultieme ontspanning: Atoll Achensee is een welnessoase waar je moet geweest zijn: een infinity pool op het dak en een Penthouse-SPA zorgen voor een onvergetelijk moment nadat je je hebt uitgeleefd in de Lakeside-GYM en op de klimmuur.

Fototip
– Natuurpark Karwendel
Of je nu op latten staat of niet, de bergpanorama’s liggen in dit natuurpark voor het grijpen.
– Zwölferkopf
Het Tiroolse fjord biedt uitzicht op de besneeuwde bergflanken en het wonderblauwe meer.

#justme
– Sledetocht met paarden
Wat paarden, een slee, en een sneeuwwit natuurlandschap waarin je een speld kan horen vallen. What else?
– Met je handen in het deeg kneed je bij bakker Alexander zelf je brood. Droom weg terwijl de geur van versgebakken brood de houtovenpizza verlaat.
– Bärenkopf
De uitputtende skitocht wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Kijk hoe de lucht langzaam roze kleurt voor de zon zich in het meer laat vallen.

Ontdek nog meer artikels over ...