‘Traditie ontmoet moderniteit’, zo klinkt het culinaire motto van veel Zillertalse berghutten en restaurants. Of het nu een ontspannen pauze is na het skiën, wandelen of fietsen of gewoon een lekker avondje uit: meer dan 150 hutten en bergrestaurants in Zillertal nodigen je uit om te genieten van sublieme culinaire delicatessen. Daarnaast kun je tijdens al die zalige verwennerij ook nog eens genieten van het panoramisch zicht over de adembenemende Zillertalse bergen.

Waar topkeukens de regio ontmoeten

In Zillertal proef je van de populaire, gekaramelliseerde pannenkoekenKaiserschmarrn en van heerlijk zachte pulled pork burgers. Dat en heel wat andere gerechten worden er met een eigen twist bereid. De hutten en restaurants in Zillertal dragen vaak een lange traditie met zich mee. Veel restaurantuitbaters maken namelijk hun gerechten op basis van traditionele familierecepten. Sommige bereidingen worden zelfs doorheen verschillende generaties doorgegeven. Van originele Zillertalse bergkaas tot speciaal gerookt spek, huisgemaakt brood en vers getapt lokaal bier. Dat laatste wordt trouwens gemaakt op basis van water uit de bergbronnen.

Zillertal draagt ook lokale en duurzame producten hoog in het vaandel. Melk, kaas en yoghurt worden bijvoorbeeld gemaakt van Zillertalse hooimelk, wat zo’n twintig procent meer vitaminen bevat dan gewone melk en drie keer meer omega-3 vetzuren, wat zeer belangrijk is voor ons cardiovasculair systeem.

© Zillertaltourismus_Kevin_Ilse
Zillertal
© zillertaltourismus_AndreSchoenherr
Het Mountain Loft restaurant in Fügen verovert ook een plekje in de Gault&Millau gids

Award winnende top chefs

Ondertussen worden veel restaurants en herbergen in Zillertal op de proef gesteld door gerenommeerde restaurantcritici en worden ze beoordeeld in verschillende gourmet gidsen. Onder andere het eerste echte veganistisch-vegetarisch restaurant in Zillertal, “GuatzEssen” in Stumm, kreeg een enorm mooie beoordeling. Award winnende chef Peter Fankhauser verwent er zijn gasten met regionale ingrediënten, die hij voornamelijk plant in zijn tuintje naast het restaurant. Het Mountain Loft restaurant in Fügen, gelegen vlak bij het bergstation van de kabelbaan “Spieljochbahn”, verovert ook een plekje in de Gault&Millau gids. De sportievelingen kunnen hier niet alleen de zon opzoeken na het skiën of wandelen, maar ook genieten van de exclusieve culinaire delicatesses op een hoogte van bijna 1.900 meter boven de zeespiegel.

Meer over de culinaire troeven van Zillertal vind je via deze website. De regio is bovendien trotse partner van de Belgian Travel Blog Awards die op 17 maart 2023 uitgereikt worden in Tilburg door Thx.agency. #btba2023 #stayjuned

Zillertal
© Zillertaltourismus_Kevin_Ilse
Zillertal
© Zillertaltourismus_KevinIlse
© zillertaltourismus_Kevin_Ilse

Ontdek nog meer artikels over ...